aerobic

2020.10.08. 09:48

A Blue Gym hat egysége is ott lehet a döntőben

A pandémia miatt idén csupán egyetlen fordulót tartottak meg az aerobikosok rendszerint három állomásból, plusz döntőből álló sorozatából, a Magyar Kupából.

G. P.

A hétvégi eseményről – melyet a Pécs szomszédságában fekvő Kozármislenyben rendeztek –, ennek megfelelően egyenes ágon kerültek a legjobbak a november eleji fináléba.

A járványügyi helyzet miatt a versenynapokat korosztályonként különböző blokkokra bontották a házigazdák. Az első ilyen „tömbben” az UP3-as korosztály (7–11 évesek) step gyakorlatai szerepeltek, amely nyomban ezüstérmet hozott a Blue Gym Egyesületnek, amely ezúttal csak a szarvasi fiatalokkal képviseltette magát Kasnyik Kinga és Pásztor Erika vezetésével. A későbbi programban az UP2-es (12–14 év) és az UP1-es (15–17 év) step csoport is a dobogó második fokára állhatott, ami azt jelzi, hogy a tavalyi év után, idén is a legjobbak között maradtak a lányok az aerobiknak ebben a „műfajában”. Közben pedig UP2-ben a Basic-trió és a Challenge csoport előkelő 6. helyezést ért el, míg Roszik Lili egyéni gyakorlatával a népes mezőny felét hagyta maga mögött a 10. hellyel.

A Blue Gym ezüstérmes UP1-es step formációja /Beküldött fotók/

– Noha idén még nem tudtunk versenyezni, a lányok magabiztosan, higgadtan léptek a színpadra, melynek sok szép eredmény lett a jutalma. A várakozáson felüli jó teljesítményeknek köszönhetően mind a hat egységünk ott lehet majd a novemberi döntőben, sőt akár továbbiakkal is kiegészülhet – fogalmazott Roszik-Pásztor Mariann, a csapat felkészítője.

A Blue Gym 2. helyezett UP2-es korosztályú step csoportja

A Blue Gym eredményei. Step. UP3: 2. Blue Gym (Bohák Nóra, Kis Mira Blanka, Petrovics Gréta, Szatmári Tímea, Taskó Flóra). UP2: 2. Blue Gym (Illés Petra, Roszik Lili, Styecz Barbara, Szalai Dorka, Tóth Adrienn Diána, Varga Adrienn). UP1: 2. Blue Gym (Varga Vivien, Kerekes Laura, Laukó Boglárka Lilla, Molnár Gréta, Márton Gréta).

Basic. UP2, leány egyéni: 10. Roszik Lili. UP2, trió: 6. Blue Gym (Szalai Dorka, Tóth Adrienn Diána, Illés Petra).

Challenge. UP2: 6. Blue Gym (Antal Dóra, Lestyan Liliána, Márton Fruzsina, Styecz Barbara).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában