sakk

2020.08.23. 15:35

Negyedik helyen várják a folytatást a magyarok

Megkezdődtek a küzdelmek az Online Sakkolimpia legjobb csapatainak versenyében, a top divízióban.

V. L.

Forrás: Shutterstock

A negyven együttest négy tízes csoportba osztották, és a 9 fordulós körverseny után az első három helyezett jut tovább, a csoportgyőztesek egyenesen a kieséses rendszerű folytatás negyeddöntőjébe. Az első játéknapon a magyar válogatott a franciák ellen nagy csatában 3,5–2,5-re győzött. Ezen a mérkőzésen a békési származású ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester legyőzte Razafindratsima FIDE-mestert. A második fordulóban Azerbajdzsántól súlyos 5–1-es vereséget szenvedett magyar csapat. Az első táblán a békéscsabai Erdős Viktor nemzetközi nagymester a 2758 FIDE-értékszámmal rendelkező Radzsabov nagymestertől kapott ki, míg a második táblán ifj. Balog Imre Mahmedov nemzetközi nagymestertől szenvedett vereséget.

A harmadik fordulóban a magyar csapat a hollandok elleni rangadón javított, és 4–2-re nyert. A 6 pontos Azerbajdzsán, az 5 pontot szerzett Ukrajna mögött a magyar válogatott a szintén 4 pontos szlovákokhoz hasonlóan, a negyedik helyen várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában