Jótékonysági futás

2020.08.02. 07:55

A sporttársukért álltak rajthoz Mezőberényben

Fussunk, gyalogoljunk egy sporttársért! címmel rendezett jótékonysági programot az Alföld Turista Egyesület és a Berényi Futókör szombaton délelőtt Mezőberényben.

P. G.

20200801 Mezőberény Mezőberény Fussunk, gyalogoljunk egy sporttársért! címmel rendezett jótékonysági programot szombaton az Alföld Turista Egyesület és a Berényi Futókör szombaton délelőtt Mezőberényben. Lestyán Éva, a kezdeményezés egyik főszervezője és ötletgazdája lapunknak elmondta, sporttársuk, az egyesületnek rengeteget segítő Szikora János súlyosan megbetegedett. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Lestyán Éva, a kezdeményezés egyik főszervezője és ötletgazdája lapunknak elmondta, sporttársuk, az egyesületnek rengeteget segítő Szikora János súlyosan megbetegedett.

– A rendezvénnyel szerettük volna kifejezni, hogy lelkileg vele vagyunk, és nagyon sokat jelent nekünk – fogalmazott Lestyán Éva. – Emellett a program teljes bevételét Jánosnak és a családjának ajánlottuk fel.

Sokan álltak a nemes célok mellé Mezőberényben /Fotó: Imre György/

A szép számú résztvevő a Kálmán fürdő bejáratától indult. A sportemberek gyalogosan, túrázva tehették meg az előre kijelölt öt kilométeres kört a városban, illetve a vállalkozó kedvűek ezt a távot akár több alkalommal is teljesíthették.

Délelőtt 10-kor egyébként elsőként a túrázók rajtoltak el, majd nem sokkal később a futók. Az indulók között kifejezetten sok kisgyermekes család is ott volt. Mint azt lapunknak elmondták, nagyon fontosnak tartották, hogy kifejezzék szolidaritásukat, támogatásukat sporttársuk felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában