kézilabda NB II.

2020.07.22. 10:50

Zöldi-Tóth Kata lett a gyulaiak edzője

A korábbi válogatott beálló, az NB I.-es Békéscsabai Előre NKSE-t 13 évig szolgáló Zöldi-Tóth Kata irányítása mellett augusztus 3-án kezdi meg a felkészülést a Corner-Gyulasport NKft. női kézilabda-csapata. Az edzőnő tavaly tavasszal hagyott fel az élvonalbeli kézilabdával és ősztől már az NB II.-es fürdővárosi együttest segítette rutinjával, amely a csonkabajnokságot a 4. helyen zárta.

G. P.

Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője elmondta, hogy a Barna Károly helyére érkező Zöldi-Tóth Katával egyéves szerződést kötöttek.

– Az edzőnő munkáját Papné Lukoviczki Beáta segíti, a kapusok edzéseit Riczu Antónia vezeti – mondta el Kertes István, aki szerint a játékoskeret csaknem véglegesnek tekinthető.

– Négy olyan játékos kapcsolódik be a munkába, aki tavaly nem volt tagja a csapatunknak. A húszéves irányító, átlövő, Laurinyecz Emese és a hasonló korú átlövő, Milyó Alexandra Szarvason játszott legutóbb. A huszonkilenc éves lövő, Semjéni Henrietta szülés után tér vissza, de a két évvel fiatalabb kapus, Nagy Barbara is szolgálta már a csapatunkat. Kilencvenöt százalékos „állapotban” vagyunk, nem nagyon tervezünk további erősítéseket. A felkészülést e nyártól a felnőtt és ifjúsági csapatunk együtt végzi – beszélt a változásokról az ügyvezető.

Korábban már megírtuk, hogy Balogh Vanessza, Buzási Orsolya és Gábor Eszter Mezőtúron kézilabdázik ősztől, és távozik Aradi Edina is.

A célokról Kertes István így nyilatkozott:

– Idén sem lesz gyengébb az NB I. B-t nem vállaló Algyő, valamint a Hódmezővásárhely, a Békéscsaba II. és erős lesz a Kecskemét II. is. Nem szövögetünk merész álmokat, a középmezőnyt célozzuk meg, az ötöik-hatodik hely megszerzésével már elégedettek lennénk.

A gyulaiak augusztus 30-án rendezik meg a Mahler Brigitta-emléktornát, de emellett több tesztmérkőzést is beterveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában