Labdarúgás NB II.

2020.07.01. 10:43

Változások történtek az Előre játékoskeretében

Az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre két oszlopos tagja, Király Patrik és Szalai Dániel meghosszabbította szerződését a lila-fehérekkel és itt folytatja pályafutását a korábbi akadémista, és a megyei I. osztályú csapatban is bemutatkozott, 2001-es születésű vásárhelyi származású Hodonicki Márk – írja a csabai klub honlapja.

V. L.

Archív felvétel

Fotó: Imre György

A lejáró szerződésű labdarúgók közül máshol próbál szerencsét Zahorán Balázs, Dávid Zoltán Gergő, továbbá a vezetőség nem hosszabbította meg Polényi Gábor szerződését sem. A felkészülési időszakot máshol kezdte meg Burai Erik Csaba, Faragó Tomás és Lustyik Levente is.

A sérültekkel kapcsolatban annyit tudni, hogy Pilán Márkó rehabilitációja jól halad, és nemsokára már teljes értékű munkát végezhet. Gréczi Márton mandula-műtétje után nemsokára munkába állhat, így a klubnál bíznak abban, hogy mindketten a csapat segítségére tudnak lenni.

Király Patrik is szerződést hosszabbított

Mivel június 30-ig élő kontraktusa volt mindenkinek, így a szabályokat és kéréseket betartva eddig nem állt a vezetésnek módjában hosszabbításokról és távozásokról beszámolni. Mindenképpen pozitív hír, hogy a csapat magját sikerült egyben tartani, így a szakmai stábnak nem kell teljesen új csapatot építeni a 2020–2021-es szezonra. A korábban már bejelentett Bora György és Paudits Patrik érkezése mindenképpen erősítést jelent, de további érkezőkre is számítani lehet, hiszen az átigazolási szezon ebben az évben szeptember 30-ig tart.

Mint ismeretes, Hanyecz János kapusedző befejezte profi pályafutását, helyére a Békéscsaba 1912 Előre egy ízig-vérig professzionális, a modern edzésmódszereket szem előtt tartó szakembert szerződtetett Molnár Levente személyében. A marosludasi származású, de a Marosvásárhelyi Olimpiánál és ISK-nál nevelkedett, majd többek között az AS Armata, a Vasas, a Honvéd, a Sopron, a Rába ETO és a Gyirmót csapatánál is sikeresen szerepelt egykori biztos kezű labdarúgókapus, az egyesült arab emírségekbeli Al Wahda Abu Dhabi első ligás együttesének a kapusedzőjeként is dolgozott. Korábban a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia kötelekében is letette névjegyét és most a Puskás Akadémiától tért vissza Békéscsabára, ahol immár az első csapat szakmai stábját erősíti a következő idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában