Labdarúgás - NB III.

2020.07.30. 08:23

Meg akarja őrizni a tagságot a Körösladány

Történelme első NB III.-as szezonja előtt áll a Körösladány MSK labdarúgócsapata. A félbeszakított megyei I. osztályú bajnokság első helye osztályozó nélküli harmadosztályú tagságot ért a csapatnak, ugyanakkor a csoportok 20 csapatossá duzzasztása az átlagosnál is jobban próbára teheti a résztvevők dolgát. A ladányiak a nyitányon vasárnap 17.30 órakor a Majost fogadják.

Verasztó Lajos

Kékben a Körösladány /Fotó: Körösladány MSK/Kovács-Goda József/

Fodor Sándor, a körösladányiak edzője:

– Úgy gondolom, a bajnokság során mutatott teljesítményünkkel nem érdemtelenül nyertünk jogot a harmadosztályú indulásra. A vezetőink nagyon kemény munkával teremtették meg az NB III.-as feltételeket, még ha ezen a szinten szerény körülmények között is működünk. Július 22-én láttunk munkához, hathetes felkészülés szerepelt a programban, mert az utolsó pillanatig kétséges volt a csoportlétszám és a besorolás.

A kék-fehérek tavaszi keretéből heten nem vállalták a harmadosztály által megkövetelt magasabb szintű munkát. A helyükbe 5 felnőtt és 3 utánpótláskorú labdarúgó érkezett. A kiválasztásnál csak megyei származású vagy itt élő játékosok jöhettek szóba, ami nem könnyítette meg a stáb dolgát.

Kékben a Körösladány /Fotó: Körösladány MSK/Kovács-Goda József/

– Ezúton is szeretném megköszönni minden játékosnak, aki hozzásegített, hogy történelmi sikert érjünk el – tette hozzá Fodor Sándor. – Az érkezési oldalon Nagy Bálint mellé Ivicsevics Márk személyében azonos képességű hálóőr került hozzánk. A védelem bal oldalára Krajcsó Krisztián, a középpályára Mácsai László és Pusztai András, míg centerpozícióba Ilyés Tamás érkezett. Utóbbi három labdarúgó leigazolása kapcsán szeretném megköszönni az Előre segítségét! Három, általam tehetségesnek ítélt fiatal játékos, Szabó Viktor, Gyomai Ákos és Talpalló Ákos is csatlakozott a kerethez, mellettük lehetőségem van még két játékos leigazolására. Keresek belső középpályást és belső védőt!

A nyári felkészülés ezen a héten érkezett a célegyenesbe. A sárrétiek öt edzőmérkőzést játszottak a rajtig, ebből négyet megnyertek, csak a Jászberénnyel nem bírtak.

– Komoly munkát végeztek játékosaink, precízen, pontosan és nagy becsvággyal. Az edzőmérkőzéseinkre úgy kerestünk NB III.-as ellenfeleket, hogy minden csapat más játékstílust képviseljen. Sok tapasztalatot szereztünk, és nagyon hasznosnak ítélem meg ezt az időszakot, de nem vagyunk még készen.

A 38 bajnoki mérkőzés, a Magyar Kupa sorozat és a szerda, szombat, vasárnapi ritmus az eddigieknél sokkal nagyobb igénybevételnek teszi ki a játékosokat. Nem akármilyen sorozatterhelés előtt állnak tehát a csapatok az év során.

– Ezért is van szükség bőséges keretre – adta meg a receptet Fodor Sándor. – Legyen rutinos vagy fiatal, minden játékosunkat tűzben kell tartanom, fel kell készítenem arra, hogy bármikor bevethető állapotban legyen. Nem ismerjük a mezőny játékerejét, de szeretném úgy felkészíteni a csapatot, hogy ebben az osztályban bárkinek potenciális ellenfele legyünk! Újoncként nem lehet más célunk, mint a biztos bennmaradás, az NB III.-as tagság megőrzése! Nem tudok szó nélkül elmenni a négy NB I.-es tartalék csapat elleni mérkőzés 11 órás kezdési időpontja mellett. Sajnos ők nem veszik figyelembe a látogatók utazását és odaérkezését. Ilyen időpontban leginkább ebédhez készülnek az emberek, nem futballmérkőzésre!

A szakember az augusztus 2-ai történelmi hazai mérkőzéssel kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy sok néző előtt sikeresen rajtolhatnak majd a harmadosztályban.

A körösladányi csapat játékosa felszabadít az edzőmeccsen Fotó: Körösladány MSK/Kovács-Goda József

A Körösladány játékoskerete

Kapusok: Nagy Bálint, Ivicsevics Márk Fülöp.

Védők: Thomas Prasler, Vincze Dániel, Szabó Ákos (3 mérkőzéstől eltiltva), Szántó Mihály, Bartik Milán, Krajcsó Krisztián, Szabó Viktor, Talpalló Ákos.

Középpályások: Ruzsa Zoltán, Zelenyánszki László, Mácsai László, Knyihár Dániel, Pusztai András, Gyomai Ákos.

Támadók: Burai Dávid, Papp Zsolt, Ilyés Tamás, Kisari Tibor, Malkócs Marcell Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában