Labdarúgás

2020.07.28. 13:00

Komoly kihívás előtt áll az Apáca

A járványügyi helyzet enyhítését követen nyomban edzésbe állt, a hétvégéken pedig tesztel a Csanádapácai Előre FC csapata.

G. P.

A rendkívül fiatal átlagéletkorú alakulatra komoly kihívás vár ősztől, hiszen a kvalifikációs bajnokságban kell helytállnia úgy, hogy a tavaszi keretéből több játékost elveszített, a pótlásukra pedig csak három érkező akad.

– Heti három alkalommal gyakorlunk, a hétvégékre pedig kezdettől igyekeztünk beiktatni tesztmérkőzést – fogalmazott Szikora Pál vezetőedző. – Megmérkőztünk már kétszer a Pusztaföldvárral, a Medgyesbodzással és a Szabadkígyóssal, de a bajnoki rajtig további gyakorlómeccsek várnak a csapatunkra.

A tapasztalt mester a fiatal játékosok hozzáállásával maradéktalanul elégedett, ők ugyanis jóformán csak a nyaralások idején hagytak, vagy hagynak ki foglalkozásokat.

– A keret idősebb tagjai a munkahelyi, illetve családi dolgaik miatt kevesebb tréninget tudnak bevállalni, ezért is jönne jól némi „vérfrissítés”, de vannak kritériumok, amiknek mindenképpen meg kell felelniük a próbázóknak – tette hozzá sejtelmesen a 2019-es év edzőjének megválasztott szakember.

A veszteséglistán 6 játékos szerepel, szemben a 3 friss érkezővel. A legnagyobb érvágást a 21 éves házi gólkirály, Oláh Ákos eligazolása jelenti távozása, aki az Előre II. alakulatában fejlődhet tovább. Mellette Bozsó Gábor (20), Rakonczai Mihály Zsolt (20) és Hrobár Róbert (30) Medgyesbodzáson folytatja pályafutását, Szász Zsombor (21) Mezőmegyerre tette át a székhelyét, míg Hugyecz Norbert (24) átmenetileg felhagyott a focival. A pótlásukra Horváth Sándor (27) kapus és Kránitz Attila (33) támadó jött Gádorosról, Bodzásról pedig a tapasztalt középpályás, Tassi Zsolt (45) érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában