Röplabda

2020.06.20. 07:30

Túl van a nehézségeken Barbora Koseková

Május utolsó napjaiban jelentette be a Swietelsky-Békéscsabai RSE a 25 esztendős, 179 centiméter magas szlovák válogatott, Barbora Koseková leigazolását, aki a 2017–18-as szezonban már játszott Békéscsabán. A feladó a csabai időszak után játszott a román UVT Agroland Timisoara együttesében, annak megszűnése után a szlovák VTC Pezinokban, majd a Fatum-Nyíregyháza csapatában is. Békéscsabára az olasz Delta Informatica Trentinótól érkezik.

Gajdács Pál

Így ünnepelte a győzelmet legutóbbi csabai szereplésekor a társakkal Barbora Koseková (5) /Fotó: BRSE/

Barbora Koseková még nem edz leendő társaival, jelenleg egyéni edzésterv alapján készül, miközben édesanyja sportegyesületében a gyerekek edzésében segít.

Tavaly nagyon örült annak, hogy a világ egyik legjelentősebb röplabdakultúrájával rendelkező Olaszországban kapott bizonyítási lehetőséget, ám közbeszólt a koronavírus-járvány, s emiatt be kellett fejezniük az addigi munkát.

– Ezután következett az ott-tartózkodásom legnehezebb időszaka. Mivel a bajnokságot először csak felfüggesztették, egy hónapig egy lakásban voltam bezárva egyedül, a szeretteim nélkül. Ezt követően az olasz szövetség úgy döntött, hogy lezárja a bajnokságot, így haza tudtam utazni a családomhoz, aminek ebben a helyzetben nagyon örültem – elevenítette fel a Békéscsabai RSE honlapján a márciusi, áprilisi történéseket a feladó.

Így ünnepelte a győzelmet legutóbbi csabai szereplésekor a társakkal Barbora Koseková (5) /Fotó: BRSE/

Nem hagyható ki az első békéscsabai időszaka, amelyre jó érzéssel emlékezett vissza:

– Egyértelműen a 2017–2018-as szezon utolsó, nyíregyházi mérkőzése volt a ­legemlékezetesebb számomra a csabai színekben. Nehéz és fárasztó szezonon voltunk túl, többen sérülésekkel szenvedtek, ki voltunk merülve. Ennek ellenére meg tudtuk mutatni, hogy milyen erős csapat vagyunk, oroszlánként küzdöttünk azon a meccsen. Ehhez hozzájárult az is, hogy a szurkolók végig támogattak minket, és nagyon jó hangulatot teremtettek a sportcsarnokban. Fantasztikus érzés volt aranyéremmel zárni azt a bajnoki idényt.

A még mindig roppant fiatal játékosnak szezon közben nem igazán jut ideje másra, mint mondja, nincs is kifejezetten semmilyen hobbija.

– Szeretek főzni, zenét hallgatni, minél több időt tölteni a családommal és a barátaimmal, valamint ide sorolnám az utazást is. Ha időm engedi, akkor szeretek új helyeket felfedezni a világban – mondta a játékos.

– Egy időben babonás voltam, főleg a mérkőzések napján volt egy-két jól ­bevált szokásom, amihez tartottam magam. ­Mostanra azonban egyre kevesebbet foglalkozom ezzel, ­hiszen tudom, hogy rajtam és a ­hozzáállásomon múlik, hogy milyen eredményeket érek el.

Névjegy

Barbora Koseková

Nemzetisége: szlovák

Született: 1994. november 22.

Poszt: feladó

Csapatai: Strabag volleyball club FTVS UK Bratislava (szlovák, 2011–14), VK Slávia EU Bratislava (szlovák, 2014–2016), VK Královo Pole (cseh, 2016–17), Békéscsabai RSE (2017–18), UVT Agroland Timisoara (román, 2018–19), VTC Pezinok (szlovák, 2019), Fatum-Nyíregyháza (2019), Delta Informatica Trentino (olasz, 2019–2020), Swietelsky-Békéscsabai RSE (2020–)

Eredményei: szlovák bajnok (2015), magyar bajnok (2018), Közép-európai Liga-győztes (2018), olasz kupagyőztes (2020

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában