Labdarúgás

2020.06.23. 10:59

Nem tartanak szünetet az Amazonok

A legkisebbektől a felnőttekig minden korosztály edzésben van a Gyulai Amazonoknál, a női labdarúgó-egyesületnél június eleje óta zajlanak a foglalkozások. A felnőttek élik meg a legnagyobb változást, hiszen hosszú évek után teremről nagypályára váltottak.

Gajdács Pál

A Gyulai Amazonoknál évről-évre egyre több kislány kap kedvet a labdarúgáshoz, az U7-es és az U9-es csoportba különösebb toborzás nélkül is tizenketten érkeztek a nyáron és ismerkednek a focival. Molnár Ágnes technikai vezető elmondta, hogy a nyár folyamán több változás is történt a szakmai csapatban. A legkisebb korosztályokat Muszka Attila és Szerb Katalin edzi, az U11-es és U14-es csapatokat pedig Fülöp Diána felügyeli edzőként.

– Jómagam az U16-os gárda mellett az U19-es lányokat fogom trenírozni, míg a felnőtteknél változatlanul Molnárné Zoltánné Irénke az edző – mondta Molnár Ágnes. – A korosztályoknak heti 2–3–4 edzése van, az edzéseken 10–15 fő vesz részt minden csapatnál. A legnagyobb létszámnövelés a legkisebbeknél volt, 10–12 óvodás és kisiskolás csatlakozott a klubhoz már nyár elején.

A gyulai Id. Christián László Városi Sporttelepen zajló tréningeken a lányok nagy elánnal vesznek részt egész nyáron, szünetet sem tartanak a korosztályoknak.

A nagypályás focira átálló felnőtt csapat programjában két felkészülési torna (a tervek szerint a Balatonon és Kisújszálláson) szerepel, emellett fiú és leány csapattal is összemérik erejüket a nyár folyamán.

– Az utánpótlás csapatok közül az U14-es és U16-os lányok a Gyulasport fiatal labdarúgóival fognak majd megmérkőzni – folytatta a technikai vezető. – Az U16-os lányok 16–18 fővel augusztus legvégén egy hetes mátrai edzőtáborba utaznak, ez zárja majd a felkészülési programot. Előtte két héttel pedig a csapatommal Budapesten veszünk részt egy nívós felkészülési tornán.

Az U14-esek az elmúlt hétvégén egy 10 csapatos fővárosi tornán vettek részt, ahol veretlenül végeztek az első helyen. Fülöp Diána tanítványai olyan csapatokat előztek meg, mint az Eger, a Debreceni Olasz Focisuli, a Kecskemét, az UTE vagy a Győri ETO.

Nyár közepén, azaz július 20. után heti három erősítő futó edzés is szerepel a programban U14-es korosztálytól kezdődően, emellett a labdás edzések sem fognak szünetelni. A klub hagyományosan évről évre megrendezi a játékosoknak és családtagjaiknak az évzáró családi napját Gyulán, ami ezúttal július 25-én szombaton lesz, ahova 100–120 fő várható. Ezen a programon díjak kerülnek kiosztásra, lesz anya-lánya foci, családi foci, a nagyobbaknak pedig apák-játékosok teqball verseny.

– A felnőtt korosztály az NB II.-es nagypályás bajnokságot augusztus 29-én kezdi meg, mint ahogyan az összes nem Bozsikos korosztály, azaz az U14, U16 és U19. is, viszont az utánpótlás csapat edzőtábora miatt a gyulai kezdés egy héttel kitolódhat – tért ki a bajnoki rajtra Molnár Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában