Atlétika

2020.06.19. 16:23

Kovács Alexandra is a Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjazottjai között van

Kovács Alexandra, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója bebizonyította, hogy a sport és a tanulás nem összeegyezhetetlen.

G. P.

Urbanikné Rosza Mária tanítványa tavalyi évben újoncként mutatkozott be gyaloglásban, és eddig 2019-ben és 2020-ban is rendezett országos bajnokságokon minden távon országos bajnok lett.

A napi edzések és a versenyek mellett (mely többször hétvégére is esett) azonban a tanulás sohasem szorulhatott háttérbe, és így nem véletlen, hogy az általános iskola nyolc évét kitűnő eredménnyel végezte el.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma e kiemelkedő teljesítményért „Magyarország jó tanulója, jó sportolója díjjal” elismerésben részesítette, az iskolája pedig „jó tanuló jó sportoló,” díjjal jutalmazta meg.

A sport és a tanulás nem összeegyezhetetlen, megfelelő időbeosztással mindegyik területen lehet sikereket elérni, erre jó példa Alexandra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában