Atlétika

2020.06.05. 15:16

Decembertől újraindul a kvalifikáció

A koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség április 5-ével megszüntette az olimpiai szintteljesítés lehetőségét, most azonban feloldotta a tiltást, és úgy határozott, hogy december elsejétől újra lehet kvalifikálni az egy évvel elhalasztott tokiói nyári olimpiára.

G. P.

A kvalifikációs időszak 2021. június 29-ig tart, kivéve a maratoni futást és az 50 kilométeres gyaloglást, amelynek a határideje: május 31. A magyar atléták közül eddig a Kopp Békéscsabai AC világbajnok súlylökője, Márton Anita, a hétpróbázó Krizsán Xénia, a kalapácsvető Halász Bence és Gyurátz Réka, illetve a korábban Békéscsabán is sportoló Kácser Zita (3000 méter akadály) teljesítették a szintet.

A szintteljesítésre hajt a békéscsabai gyalogló, Kovács Barbara is, aki négy évvel ezelőtt ott volt a riói nyári játékokon. A 26 éves sportoló fő célja az, hogy elérje az 1:31:00-ás szintidőt, vagy a világranglistán bekerüljön a legjobb hatvan közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában