Lovassport

2020.05.08. 19:01

Zárt kapus versenyek lesznek

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége május 7-én ülésén elemezte a kormány intézkedéseit, és megkezdte a zárt kapus lovassportversenyek rendezési feltételeinek kidolgozását, illetve felkérte a szakbizottságokat, hogy ez alapján minden szakágra dolgozzák ki a versenyszezon indításának a tervét a szakágspecifikus, zárt kapus versenyrendezési feltételeket – írja a szövetség honlapja.

Verasztó Lajos

Potocska Attila

Az elnökségi ülés során az a döntés született, hogy a versenyszezon május 29-én indulhat újra zárt kapus versenyekkel. Elsőként május 29–30–31-én, az ország nyolc kiemelt versenyhelyszínen kerül megrendezésre országos díjugrató verseny zárt kapuk mögött, annak érdekében, hogy minden lovas lehetőséget kapjon az indulásra, de a versenyzői létszám megosztott legyen az egyes régiók között. A lovasok kizárólag abban a régióban versenyezhetnek, amelyik régióba egyesületük tartozik.

Ezt követően fokozatosan indul újra a díjugratószezon. Júniusban Kiskunhalas, júliusban Bábolna, július végén pedig a Nemzeti Lovarda rendezhet majd grand prix fordulót. A Championátus, a Fiat OB és a Tenyészverseny is megrendezésre kerül, a díjugratószakág hamarosan közzéteszi a módosított versenynaptárat.

Potocska Attila

Június 1-jétől ismét tehetnek díjugrató rajtengedélyvizsgát a lovasok. Pünkösdhétfőn egyszerre négy helyszínen rendez vizsgát a Magyar Lovassport Szövetség, a tanév végét követően pedig hétköznapokon folyamatosan lesznek majd vizsgák. Mintegy tíz vizsgaalkalommal számolhatnak a lovasok és edzőik június folyamán.

Előreláthatólag az első díjlovasversenyek megrendezésére is május 29-én kerülhet sor, majd június elején a fogathajtó- és lovastusaszakágakban is kezdetét veheti a versenyszezon. A Magyar Lovassport Szövetség összeállította a zárt kapus versenyek rendezésének alap-feltételrendszerét, ez alapján felkérte a szakbizottságokat a szakágspecifikus előírások elkészítésére.

Végül egy Békés megyei vonatkozású lovas hír. Az előző ciklus (2016–2020) letelte után, idén februárban tartotta tisztújító közgyűlését a Békés Megyei Lovas Szövetség. Az előző elnök és az elnökség tagjai (kettő kivételével) nem vállalták a folytatást. Az érdeklődés meglepően nagy volt, a megyéhez tartozó, választásra jogosult huszonkilenc egyesületből huszonöt képviseltette magát. Minden tisztségre többes jelölés történt. A szavazás eredményeként a következő négy évben héttagú elnökség végzi Békés megye lovaséletének irányítását.

A közgyűlésen elnöknek választották Janesz Jánost, a titkár Farkasné Botta Klára lett. Az elnökség tagjai: Demkó Zsolt, Fábián Katalin, Kulitsánné Petrezselem Dorottya, Susánszky Pál, Unyatinszki József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában