vízilabda

2020.05.29. 18:40

Pécsett folytatja a munkát dr. Szilágyi Kristóf

Távozik a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klubtól dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző. A fiatal tréner július 1-jétól Pécsett folytatja szakmai munkáját, ahol a serdülő és ifjúsági korosztály edzője lesz, emellett pedig az OB I-es csapat másodedzőjeként tevékenykedik majd.

Gajdács Pál

Három éve búcsúzott el a viharsarki vízilabda élettől Kádár József, a kiváló szakember, aki hazaköltözött Szentesre. Kádár jó alapokat tett le Békéscsabán, amelyet dr. Szilágyi Kristóf tovább épített. A három évi tevékenység után azonban most vált a 35 éves szakember, szerződése lejártával július 1-jétől Pécsre teszi át a székhelyét.

Az „ügylet” immár három hete képlékenyen alakul, mígnem a csabaiak vezetőedzője a napokban kimondta az igent a baranyaiak hívó szavára. Tény, szakmailag mindenképpen előrelépésnek számít számára a váltás, hiszen egy régóta stabil OB I-es csapathoz hívják. Érthető a vágya, hiszen ő maga is több mint száz alkalommal szerepelt az OB I-ben, és még ennél is többször az OB I B-ben. A váltásról így fogalmazott:

– Nagy kihívás és előrelépés egy ilyen kategóriájú klubban kibontakozni, hosszú távon mindenképpen szeretnék majd az első osztályban dolgozni, amihez a pécsi lehetőség jó tanulóiskola lehet.

dr. Szilágyi Kristóf

A baranyaiak érdeklődése nem új keletű, és a járványtól függetlenül fennmaradt az első osztályú klub hívó szava.

A vírushelyzet miatt nagy mozgás indult be a sportágban, az Eger, a Szombathely, és egy kicsit az OSC is negatívan jött ki belőle, máshol viszont igyekeznek megmenteni az addig elért eredményeket, és edzői és játékos erősítéseken dolgoznak. Ez utóbbi lehet Pécs is, ahol új vezetőedző, a 2010-es évek elején Békéscsabán is játszó Török Viktor viszi tovább a felnőtt gárdát.

Dr. Szilágyi elmondta, hogy a csabai klub minden feltételt igyekezett teljesíteni, és teljes mellszélességgel kiállt mellette. Sok örömben volt része Békéscsabán, ám akadtak nehéz pillanatok is – emlékeztetett például a súlyos buszbalesetre, amikor mérkőzésre utaztak volna Győrbe, vagy az osztályozó mérkőzés körüli időszakra, amelyből ugyan jól jöttek ki, ám mégsem tudták vállalni az OB I B-t. Idén pedig a járványhelyzet keserítette meg mindenki életét. Büszke arra, hogy Hesz Mátét sikerült az edzői stábba csábítania, miként Fodor Rajmund öccsét, Ádámot is.

– Nagyon tudtam örülni minden olyan pozitív szakmai apróságnak, ami egy-egy játékosunknak vagy szüleinek örömet szerzett a vízilabda által, és a kollégákkal együtt ebben talán én is tudtam egy kicsit segíteni. Vallom, hogy akkor teljesítesz jól az életben és a vízben, ha nem mindig veszik észre, hogy ott vagy, de azt azonnal észreveszik, hogyha nem. Békéscsabára amúgy úgy jöttek az ellenfelek, hogy itt nem biztos, hogy nyernek. És ez minden korosztályos csapatunk esetében igaz volt.

Pécsről is visszatekint majd, hogy mi történik tanítványaival, mire jut a klub. Biztos abban is, hogy a távolság ellenére megmarad a kapcsolat, a sportbarátság:

– Megszerettem a várost, az Árpád fürdő a nehézségek ellenére az ország egyik leghangulatosabb strandja, biztos hiányozni fog ez a közeg – mondta a távozó szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában