Íjászat

2020.04.20. 16:09

Gyula lesz a történelmi bajnokság házigazdája

A begyűrűző koronavírus-járvány miatt idén még nem rendeztek szabadtéri íjászversenyt Békés megyében és bizonytalan ideig még nem is fognak.

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

Az idei történelmi országos bajnokságnak a kiírás szerint Komárom adna otthont, a tervek szerint az ősz folyamán. A bajnokságok lebonyolításában a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület csapata a rendezési feladatokban is szerepet szokott vállalni, ahogy tette azt tavaly szeptemberben a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász szakága által a világhírű lovasíjász, Kassai Lajos kaposmérői birtokán megrendezett Nemzeti és Országos Történelmi Bajnokságon is.

Illusztráció: Shutterstock

A komáromi helyszínen is ez volt a terv, ám a házigazdák lemondták a rendezést, amit a gyulaiak viszont elvállaltak. Mindez azt jelenti, hogy a versenyrendezésben nagy tapasztalattal rendelkező kerecsényisek (korábban világbajnokságnak is házigazdája volt már a fürdőváros) a koronavírus-járvány lecsengése után ismét házigazdái lesznek egy jelentős szabadtéri íjászeseménynek.

A tavalyi kaposmérői országos bajnokságon eredményesek voltak a gyulaiak, hiszen a szeniorban Gyarmati Gábor, a kadett korosztályban Zvolenszki Gergő is bajnok lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában