vívás

2020.03.15. 10:26

Nem tapasztaltak problémát Keszthelyi Zsomborék

A vívók életét is teljesen felforgatta a koronavírus-járvány. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy 30 napig nem lesznek versenyek, és a nemzetközi szövetség is döntött, a közeljövőben tervezett eseményeit elhalasztja.

G. P.

A Magyar Vívó Szövetség csütörtöki ülésén arról is határoztak, hogy két hétig a válogatott edzések is szünetelnek. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyesületek ugyancsak gondolják át a közeljövőben tervezett klubprogramokat.

Kiderült az is, hogy a Nemzetközi Vívó Szövetség végrehajtó bizottságának egyhangú döntése alapján, az új koronavírus terjedése miatt a közeljövő valamennyi nemzetközi versenyét elhalasztják. Ez érintette már a hétvégi, anaheimi tőr Grand Prix-t, a soron következő hét végére tervezett budapesti férfi kard világkupát, a belgiumi női kard világkupát, és a már korábban helyszín nélkül maradó kínai női párbajtőr világkupát. Ugyancsak elhalasztják az eredetileg április 3. és 11. közötti Salt Lake City-i kadet és junior világbajnokságot is.

A verseny résztvevője lett volna Keszthelyi Zsombor, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia elsőéves junior párbajtőrözője is, aki a közelmúltban Porecben csapatban negyedik helyen végzett a korosztály kontinensbajnokságán.

Keszthelyi Zsomborék (jobbra) Porecban /Beküldött fotó/

Galli Zsolt, az MVSZ elnökségi tagja, egyben Keszthelyi Zsombor edzője, így reagált:

– Szomorú a hír, hiszen a versenyek fontosak a gyerekeknek, de természetesen megértjük, elfogadjuk a helyzetet. Különösen rosszul érint, hogy a junior világbajnokságot is elhalasztották, még nem hivatalos, de talán szeptemberben rendezik meg. Most, hogy az iskolákat is bezárták, a sportiskolások edzései is szünetelnek, de a klubedzéseket egyelőre megtartjuk – mondta a szakember.

A békéscsabaiak egy mindig óriási létszámú versenyt rendeznének a megyeszékhelyen, kérdés, hogy mi lesz a május 8–10. közötti időpontra tervezett több korosztályt érintő csabai Olimpici Grand Prix sorsa?

– Bízunk benne, hogy az Olimpici versenyünket már megrendezhetjük. Így is készülünk – jelentette ki Galli Zsolt. – Átterveztük az edzéseinket, fizikai alapozást iktattunk be.

A hazai szövetség pénteken kiadott egy közleményt, mely szerint arra kértek minden olyan sportolót, szakembert, aki részt vett a poreci korosztály Európa-bajnokságon, hogy a következő két hétben tartózkodjon otthon és minimalizálja a közösségi érintkezés minden formáját. Ahogy említettük, az eseményen a békéscsabai Keszthelyi Zsombor is részt vett.

– Porecből kedden lesz két hete, hogy hazatértünk, se ott, se azóta nem tapasztaltunk problémát, mindenki egészséges, remélem, így is marad – nyugtatott meg mindenkit a békéscsabai vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában