Labdarúgás

2020.03.26. 14:11

Fontos intézni a licence kérelmi eljárást

Bár az élet a megyei labdarúgásban megállt, az igazgatóságok országszerte már a következő bajnoki évet készítik elő. Ennek részét képezi 2015-től az amatőr licenc kérelem. Erre eddig az NB III.-as, illetve a megye egyes bajnokságba szándékozó egyesületeket kötelezte az MLSZ, idén a megyei II. osztályú A-csoportos csapatoknak is be kell nyújtaniuk a megyei igazgatósághoz, mert a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem ismert sem az idei, sem a jövő évi bajnokságok sorsa.

G. P.

A szabályrendszer célja, hogy bizonyos kritériumok mentén egységes követelményrendszert teremtsen a bajnokságokba benevezni kívánó és abban résztvevő sportszervezetek részére a gazdálkodási, az infrastrukturális feltételek és az alkalmazásban lévő sportszakemberek tekintetében.

A benyújtandó dokumentáció egy adatlap kitöltéséből, üzleti-, és szakmai tervből, illetve egy éves egyesületi beszámolóból áll, melyet április 10-ig az IFA-alkalmazásra kell feltölteni. E folyamatot előzi meg a pályahitelesítési eljárás, melynek április 5-én jár le a határideje. Aki a feltételeket nem teljesíti, és határidőket nem tartja be, az nem kerülhet be a megye egybe, vagy az A csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában