kézilabda NB I.

2020.02.14. 10:04

Vesztes BL-meccs után fogadják Veszprémben az Orosházát

Lélektanilag is rendkívüli fontosságú győzelmet aratott egy héttel ezelőtt Dabason az Orosházi FKSE-Linamar férfi kézilabda-csapata az NB I.-ben, amely így elkerült a kieső tizenharmadik pozícióból.

G. P.

A zöld-sárga mezes alakulat ráadásul úgy nyert 30–27-re idegenben, hogy a kapus Herjeczki Balázs betegség, Zubai Szabolcs sérülés miatt eleve nem tarthatott a csapattal és a két szerb, Szavo Szlavuljica és Igor Mrsulja csak biztonsági tartalékként lehetett az utazó keret tagja. Szép ajándékkal kedveskedett a csapat edzőjének, a 45. életévét február 9-én betöltő Ratko Djurkovicsnak.

Az orosháziak két ponttal előzik meg a Budakalászt, s ugyanennyivel vannak elmaradva a legutóbb Egerben döntetlent játszó Mezőkövesdtől. A helyzet tehát jobb, mint egy héttel korábban, de hátradőlni természetesen nem lehet.

A Dabas után szombaton egy egészen más kaliberű ellenfél vár Ratko Djurkovics legénységére. Az orosházi fiúk ezúttal a Telekom Veszprém impozáns arénájába látogatnak, ahol most nem a győzelem, hanem a helytállás a cél.

Az őszi eredménnyel mindenki kiegyezne Orosházán, szeptember 17-én 31–25-re győzött David Davis alakulata.

A bakonyiak nagy valószínűséggel igencsak dacosak lesznek szombaton azután, hogy szerdán, ha csak egy góllal is, de kikaptak a német THW Kiel otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében, így a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül biztossá vált, hogy már nem lehet csoportelső, vagyis mindenképpen játszania kell majd a nyolc közé jutásért. A veszprémi klub honlapján mindenesetre egy szót nem ejtettek a szombati bajnoki párharcról.

– Olyan céllal megyünk Veszprémbe, hogy becsülettel lejátsszuk a mérkőzést. Továbbra is sérülésekkel küzdünk, gondolnunk kell a következő, Eger elleni bajnokira, ami számunkra most a legfontosabb kihívás – nyilatkozta az orosházi klub honlapján Ratko Djurkovics a találkozót megelőzően.

A Telekom Veszprém–Orosházi FKSE-Linamar bajnoki találkozó február 15-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Veszprém Arénában, a mérkőzés játékvezetői Sándor László és Szikszay Csaba lesznek. A Telekom Veszprém honlapja szerint a mérkőzés a Veszprém Handball TV jóvoltából a YouTube-on követhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában