Dzsudo

2020.02.24. 15:57

Sóczó Rebeka országos bajnok  

Újabb szép sikereket értek el a Békés Megyei Kano Judo SE sportolói. Gyáni János mester tanítványai két versenyen is eredményesen szerepeltek, és érmekkel tértek haza.

Verasztó Lajos

A hétvégén rendezték meg az ifjúsági korosztályúak országos bajnokságát a Veszprém megyei Nemesvámoson. A rangos versenyen 75 egyesület, 340 ifjú sportolója állt tatamira.

A Kano Judo SE korosztályos válogatottja, Sóczó Rebeka a 70 kg-os súlycsoport egyik nagy esélyeseként utazott a versenyre. Első három mérkőzésén összesen alig több, mint fél percet töltött a szőnyegen, magabiztosan végigsöpört a mezőnyön. Rebeka gyorsan a döntőbe került, ahol egy régi riválisával küzdött meg a bajnoki címért, végül egy tökéletesen végrehajtott dobással a csabai versenyző került ki győztesen. Sóczó Rebeka immár hatodik országos bajnoki címét szerezte meg.

Balról: Szentandrászki Gréta, Gyáni János, Rus Sebastian, Szabó Karolina és Sóczó Rebeka

A 44 kg-osok között a serdülő korosztályú Szabó Karolina méretette meg magát az idősebbek között. Karolinának nem okozott gondot a korkülönbség, a fiatal tehetség magabiztosan nyerte a küzdelmeket, és egészen a döntőig menetelt. A bajnoki címért a jelenlegi ifjúsági világbajnokkal mérkőzött meg. Karolina pontértékű akciót hajtott végre a bajnokon, melyet vitathatóan visszavontak, így a serdülő országos bajnok az idősebbek között ezüstérmet szerzett.

Szentandrászki Gréta ebben az évben váltott korcsoportot, a versenyen magabiztos és technikás küzdelmeket láthattak tőle, négy győztes és egy vesztes mérkőzéssel. Egyedül a későbbi aranyérmes tudta megállítani. Gréta végül bronzéremért küzdött, ahol fél perc alatt magáénak tudhatta az érmet, így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Gyáni János edző így értékelte versenyzőit:

– Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, csodálatos amit ma végigvittek. Hétről-hétre látom ahogy fejlődnek, és ilyenkor kijön a sok munka eredménye, amit jelenleg egy kicsi alkalmatlan teremben végzünk.

Az ifjúsági országos bajnokság egyesületi rangsora szerint a Békés Megyei Kano Judo SE az előkelő 8. helyen végzett 75 egyesület közül.

Nagykőrösön rendezték meg a serdülő B korosztályúak országos diákolimpiáját, ahol egy érem és két pontszerző helyezés született a Békés Megyei Kano Judo SE részéről. A kétszeres diákolimpiai bajnok, Perecz Márk idősebbek között állt tatamira. Nagyszerű versenyzéssel, két győztes, és egy vesztes mérkőzéssel végül a dobogó harmadik fokára állhatott. Csachó Balázs és Petrovszki Márk pontszerző hetedik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában