Labdarúgás NB II.

2020.02.16. 19:49

Értékes csabai pontszerzés született a fővárosban

Az NB II.-es labdarúgó–bajnokság huszonnegyedik fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre együttese vasárnap a listavezető MTK-val találkozott az Új Hidegkúti Nándor Stadionban.

Forrás: Archív

MTK–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–1)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion, 1706 néző. V.: Oláh G. (Máyer, Sinkovicz). MTK: Somodi – Katona M., Pintér Á. (Kata, 79.), Baki, Deutsch B. – Mezei, Bognár I., Cseke – Prosser, Lencse (Gera, 89.), Schön. Vezetőedző: Michael Boris. Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Nagy S. (Polényi, 56.), Mészáros M. (Babinyecz, 79.) – Kovács Á., Váradi, Király, Pantovics. Máris (Gréczi M., 71.) – Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Sárga lap: Szalai, a 17., Baki, a 23., Váradi, a 61., Cseke, a 65., Pintér Á., a 67., Gréczi M., a 88., Bognár I., a 90. percben.

Szögletarány: 3:3 (1:2).

36. perc: Pantovics a bal összekötő helyén betört a 16-oson belülre, becsapta Katonát, majd hat méterről Somodi kapus mellett laposan a bal sarokba lőtte a labdát, 0–1.

47. perc: Katona M. jobbról előreívelt, a csabai 16-osnál Schön fejjel megcsúsztatta a labdát, és Prosser 10 méterről a kimozduló kapus mellett a bal sarokba lőtt, 1–1.

A vasárnap esti találkozón a csabaiaknál sérülés miatt nem szerepelhetett Bidzilya Anton, Hursán György és Pilán Márkó, akire térdműtét vár. A hazaiaknál Vass Patrik, és Palincsár Martin nem szerepelhetett sérülés miatt. A vendégeket szép számú szurkoló kísérte el a fővárosba, akik végig biztatták a lila-fehéreket.

Az első tizenöt perc kiegyenlített játékot hozott. A 14. percben egy kifejelt labdát Lencse 15 méterről kapura lőtte, Ribánszki biztosan fogta a középre tartó labdát. A 23. percben Lukács ellen szabálytalankodott Baki, 18 méterre a hazaiak kapujától. A védő sárga lapot kapott, Pantovics pedig fölé lőtte a szabadrúgásból a labdát. A másik oldalon Prosser többször is próbálkozott, de rendre a csabai kapu mellé lőtt. A 36. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Ezt követően az MTK többször veszélyeztetett, de a vendégek jól védekeztek.

Fordulás után gyorsan jött az MTK egyenlítő gólja. Ezt követően mintegy tíz-tizenöt percig fölénybe voltak a hazaiak, de újabb gólt nem tudtak szerezni. Az 56.percben Nagy Sándor ütközött a csabai kapu előterében Ribánszki kapussal, a rutinos védőt le kellett cserélni, Polényi állt a helyére. A félidő közepétől ismét kiegyenlítetté vált a játék. A 64. percben Lukács tíz méteres lövését Somodi kiütötte. A 76. percben Pantovics balról átlőtte a labdát a másik oldalra, az érkező Szalai 5 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát. A hajrában szorongatott az MTK, a 92. percben Gera lövését Polényi a gólvonal elöl vágta ki.

A küzdelmes mérkőzésen a Békéscsaba végig egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek, és megérdemelten szerzett egy értékes pontot. Jó: Baki, Deutsch B., Prossser, ill. Farkas M., Pantovics.

Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz mérkőzés, amelyen szervezetten, és tudatosan játszottunk. Ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, a kontrákból több gólt is szerezhettünk volna, de így sem vagyunk elégedetlenek. Elismerésem a fiúknak, köszönjük a szurkolóink támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában