Atlétika

2020.02.07. 13:07

Jól tanul, jól sportol Natália

Rangos elismerésben részesült Novák Natália, a Kopp Békéscsabai AC Egyesült Államokban tanuló középtávfutója.

G. P.

Az 1998-ban született sportoló a San Franciscó-i Academy of Arts University ösztöndíjas hallgatójaként részesült az U. S. Track&Field and Cross Country Coaches Association-szervezet (USTFCCCA), vagyis az Amerikai Atlétikai Terepfutó Edzők Szövetsége elismerésében, amit a National Collegiate Athletic Association (NCAA), a Nemzeti Kollégiumi Atlétikai Szövetség azon sportolói kaphatnak meg, akiknek tanulmányi átlaga a 4-es skálán legalább 3.25 (Novák átlaga 3.75), és a regionális bajnokságot eredményeik alapján a felső harminc százalékban zárták.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club beszámolójából kiderül, hogy a díjat Natália egyénileg és az egyetem női futócsapatával is elnyerte.

Novák Natália legutóbbi versenyen elért eredménye a hétvégén Seattle-ben rendezett meghívásos eseményen 1 mérföldön (1609 m) 4:55,74 perc, ami egyéni csúcs, és ez az egyetem történetének 2. legjobb időeredménye. Ezzel a divízió II. top legjobb tizenegy versenyzője közé küzdötte fel magát ezen a távon. A következő versenye a hétvégén Michigan-ben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában