Vívás

2020.01.27. 13:45

Visszavágott az ukránnak a csabai vívó

A Vasas felújított Fáy utcai csarnoka adott otthont az elmúlt hétvégén a vívók idei első Olimpici Grand Prix versenyének. A nemzetközi verseny három napján több, mint 800 párbajtőröző fogott fegyvert, hogy megküzdjön a Kulcsár Győző emlékére rendezett viadal értékes trófeáiért.

G. P.

A nemrég Békéscsabára igazolt Gachályi Gréta saját korosztályában, az újoncok mezőnyében idő előtt búcsúzott (ukrán vívónőtől kapott ki), de a másnapi serdülő versenyen nem talált legyőzőre. Pedig nem volt egyszerű dolga. Már a nyolcas döntőbe jutásért is kemény ellenfelet kapott, az őt a szolnoki viadalon legyőző Juhász (Honvéd) személyében. Sikerült a visszavágás.

A dobogóért a kisebb sérüléssel bajlódó Oláh Lilit búcsúztató román Dragant győzte le Gréta, hogy aztán az előző napon őt legyőző ukrán Kravchuknak is visszavághasson. A nagydöntőben a korosztály legjobbjával, a kadet válogatottban is meghatározó szerepet betöltő MTK-s Wimmer Dorinával nézett farkasszemet. Az első két találatot Gréta adta, s innentől végig vezetve megtartotta előnyét és teljesen megérdemelten nyerte meg a viadalt. Az Alföld Vívó Akadémia többi versenyzője közül Oláh Lili 12., Csomor Alexa 13., Kovács Emese 17., Dékány Viktória 22. lett.

A lány törpici korosztályban is szép siker született, Juhász Hanna életében először jutott be ilyen rangos verseny nyolcas döntőjébe, amelyhez három román ellenfelet kellett ehhez legyőznie. A négy között aztán vereséget szenvedett az óbudai Horváthtól, így a dobogó 3. fokára állhatott föl. Ugyanebben a korosztályban Pataki Anna 18. lett.

A törpici fiúk között ketten jutottak fel a 32-es táblára, Anda Milán a 23., Dóczi Levente a 32. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában