Kézilabda - NB II.

2020.01.10. 16:08

Újoncként hektikus volt a szeghalmi csapat őszi teljesítménye

Hosszú évekig elképzelhetetlen volt az NB II. a Szeghalmi Női KC nélkül, mígnem 2018 tavaszán a csapat kiesett az osztályból. Nem estek kétségbe a klub háza táján, hiszen már akkor is egy feltörekvő generáció nevelésén fáradoztak, amely tavaly visszaküzdötte magát az NB-s osztályba.

G. P.

A keret roppant fiatal, a játékosok többsége 15-16 éves, de a klub elöljárói úgy vélekedtek, hasznos lehet, ha a felnőtt mezőnyben is meccsrutint szereznek. A sárréti csapat végül 6 pontot gyűjtött össze az ősz folyamán és ezzel a 11. kieső helyen áll, de ezt az eredményt nem tekintik tragédiának.

– Utánpótlás csapattal vágtunk neki az NB II.-es bajnokságnak, fő motivációt a meccsrutin megszerzése jelentette – erősítette meg Zsadányi Sándor a klub szakmai vezetője. – Különösebb célt nem határoztunk meg, csak azt, hogy lehetőleg tartsa meg NB II.-es tagságát a csapat. Lehetőségünk lett volna az Észak-keleti csoportban is indulni, de a mezőny erőssége miatt szakmailag logikusabbnak tűnt a Dél-keleti csoportban való részvétel. Látjuk, hogy a bennmaradást nem lesz egyszerű elérni. A lányoknak hetente három fronton kell helytállniuk, a serdülő első, az ifjúsági másodosztályban és az NB II.-es felnőtt bajnokságban. Emiatt az utóbbi sorozatban hektikus volt a csapat teljesítménye, sajnos ehhez az igénybevételhez bizony kevés a húsz fős keretlétszám.

Zsadányi Sándor elmondta, hogy jól kezdték a bajnokságot, a vereség ellenére a Csorvás ellen is megállták a helyüket, majd a Gyomaendrődöt és a Mezőtúrt is sikerült felülmúlniuk.

– A Deszkkel és a Bácsalmással nem voltunk egy súlycsoportban, pedig mindkét csapat gyengébb nálunk.

Zsadányi megjegyezte, tartják magukat a korábban kijelölt koncepcióhoz, abba pedig nem fér bele, hogy idősebb játékost igazoljanak, de egyébként sem terveznek változtatást a játékoskeretben.

– Bízom a fiatalokban, hogy ki tudják harcolni a bennmaradást – mondta Zsadányi Sándor. – Az ifik között a második, a serdülők között a harmadik helyen állunk, ami nagyon dicséretes. Az viszont elszomorít, hogy két játékosunkat, Szijjártó Inezt és Hegedűs Anitát az egyik korosztályos mérkőzésen tíz perc alatt elveszítettük, mindketten súlyos sérülést szenvedtek.

Mivel a korosztályos mérkőzések elegendő felkészülést jelentenek a fiataloknak, így az NB II. rajtja előtt külön tesztmérkőzést nem szerveznek számukra.

Őszi mérleg

Helyezés: 11.

Győzelem: 3

Vereség: 8

Döntetlen: 0

Pontszám: 6

Dobott gól: 298

Kapott gól: 359

Házi góllövőlista: Petri Ildikó 90, Hegedűs Anita 74, Gyűrű Viktória 30, Szijjártó Inez 20, Fábián Petra 20, Kiss Virág Sára 19, Tóth Janka 18, Szántó Kitti 10, Veres Varga Emese 6, Gyűrű Petra 4, Nagy Ágnes 4, Pincés Sára 2, Körtvélyesi Dóra 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában