Karate

2020.01.13. 15:54

Tálas Bendegúz szerepel a budapesti Eb-n

Már nincs egy hónap sem, a február 7-én kezdődő és 9-éig tartó budapesti kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságig.

V. L.

Tálas Bendegúz az EB-n képviseli hazánkat /Fotó: Karateszövetség/

Fotó: PAPP_JOZSEF

Hazánk korábban nem rendezett korosztályos Eb-t, és még arra sem volt példa, hogy egy kontinensviadalon minden kategóriában legyen magyar induló. Különlegessége még az idei Eb-nek, hogy éppen 2020-ban mutatkozik be a karate az olimpián. A szakvezetés kihirdette az induló magyar válogatottat, amelytől több érmet is várnak a kontinensviadalon – adta hírül a Magyar Karate Szakszövetség.

Tálas Bendegúz az EB-n képviseli hazánkat /Fotó: Karateszövetség/

Az őszi kvalifikációs versenyeken elért legjobb eredményével a szarvasi csapat versenyzője Tálas Bendegúz kivívta az indulás jogát a fővárosban megrendezésre kerülő kadet, junior és U21 Európa-bajnokságra. A szarvasi tehetség a legidősebbek között, a -84 kg-ban léphet tatamira majd az utolsó versenynapon a Budapesti Olimpiai Központ Sportcsarnokában. Az egy hónapos felkészülés során Tálas Bendegúz napi két alkalommal edz: reggelente kondicionális és koordinációs gyakorlatokkal, míg esténként technikai, taktikai és szituációs feladatokkal dolgozik a szarvasi karateklub másik három válogatott versenyzőjével együtt, akik szintén készülnek az új szezonra.

Szerda esténként Budapesten kerül sor válogatott edzésekre, melyeken szintén részt vesznek a szarvasiak legjobbjai. A megmérettetésig Szarvason két edzőtábort tartanak Ruzsinszki Györgynek, a helyiek mesterének az irányításával, amelyekből a másodikra már ukrán, román, és magyar korosztályos és felnőtt válogatottak is érkeznek. Jövő hét végén a szarvasi karatésok Samoborba utaznak az Eb előtti utolsó kontrollversenyre, január végén pedig bentlakásos keretedzéseken vesznek részt Mátraházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában