Vízilabda

2020.01.02. 12:52

Sok békéscsabai vízilabdázó fordult meg a korosztályos válogatottakban

Hamarosan megkezdik a felkészülést a tavaszi folytatásra a békéscsabai felnőtt és korosztályos vízilabdázók. Dr. Szilágyi Kristóffal, a Swietelsky-Békéscsaba, illetve a Csabai Csirkefogók VK vezetőedzőjével nem is annyira az őszt az OB II.-ben megkezdő felnőttcsapatról, hanem a jövőt jelentő utánpótlásról beszélgettünk.

Gajdács Pál

Szilágyi Kristóf elmondta, hogy eseménydús időszakon vannak túl.

– Minden eddiginél több játékosunk fordult meg a korosztályos válogatott és a régiós tehetséggondozó edzéseken, edzőtáborokban. Több játékosunk is részt vett az augusztus végi All Star Gálán, ahol az egyesület nevében búcsúztattuk dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázót.

Dr. Szilágyi Kristóf megjegyezte, hogy minden korábbinál többet utaztak és még több mérkőzést játszottak, ahol rengeteget fejlődtek fiataljaik, és pozitív élményekkel gazdagodtak. Ősszel sikeresen indították újra a reggeli edzések intézményét Gyulán és Békéscsabán, ahol elsősorban az úszástudás javítása kapta a főszerepet, s amely az előrelépés kulcsa lehet.

S hogy mi az, amit érdemes kiemelni és tovább vinni a következő esztendőre?

– Nehéz kiemelni egyet is, mert mindenkinek más volt nagyobb jelentőségű. Nekem viszont bevésődött pár csapatsiker, kiélezett mérkőzés, sok jó egyéni teljesítmény, szép megmozdulás, amit edzéseken rengeteget gyakoroltunk. De összességében jó volt látni és megélni a fejlődést, az előrelépést a játékosaink és a csapataink esetében. A megtapasztalt és elkövetett hibákból pedig tanulni kell mind a vízben, mind pedig a parton, mert az viheti előrébb az egyesületet.

A jövőt illetően a vezetőedző elmondta, hogy a felkészülés január 6-án, hétfőn kezdődik minden csapatuk számára.

– Alapozással és az erőgyűjtéssel kezdjük az évet, amire nagy szükségünk lesz a rendkívül sűrű tavasz során. Ennek monotóniáját már az első hétvégéken próbáljuk felkészülési tornákkal és edzőmeccsekkel megtörni. A területi bajnokságok már januárban, az országos fordulók pedig februárban folytatódnak. A minden eddiginél sűrűbb versenynaptár miatt, szinte csak húsvétkor lesz néhány vízilabdamentes napunk a júniusi eleji szezonzárásig.

S hogy mit is lehet kívánni a következő évre?

– Mindenekelőtt egészséget, hogy minél többet és tartalmasan tudjunk tréningezni. Mert, ha ez megvan, akkor kézzel fogható lesz a fejlődés, jönni fognak az eredmények és ezzel együtt az uszodai hangulat is alkotó lesz. Továbbá azt, hogy minden csapatunk erős hazai és külföldi csapatok ellen tudjon készülni edzőmérkőzéseken, felkészülési tornákon és edzőtáborokban. Ezen túlmenően rövid, „pesti hosszúságú” sátorbontási időszakot a csabai Árpád fürdő minden látogatójának. És végül, de nem utolsósorban, szerintem sok békéscsabai sportoló és talán lakos álma is az a bizonyos új uszodai alapkőletétel, amit már évtizedek óta ígérnek a megyeszékhely lakosainak – sorolta dr. Szilágyi Kristóf a csabai vízilabdázók vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában