Kézilabda NB II.

2020.01.08. 09:45

Nem a múltból akarnak megélni a gyulaiak

Címvédőként vágott neki a 2019–20-as NB II.-es bajnokságnak a Corner-Gyulasport NKft. női csapata. A mezőny nem gyengült, sőt, az Algyő érkezésével tovább erősödött, így a nyáron hét stabil játékosát is elveszítő gyulaiaknak fel volt adva a lecke, de minden nehézség ellenére így is ott maradtak a legjobbak mögött, a 4. helyen zárták az őszi felvonást.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Barna Károly, a gárda edzője elmondta, hogy a tavaly megszerzett bajnoki aranyérem a csapategységnek volt köszönhető, mindenki tudta a feladatát.

– Sajnos a nyár folyamán heten távoztak Gyuláról, köztük a pályafutása talán legjobb évét záró kapus, Borsós Erika is. Olyan játékosokról van szó, akiket minden csapat nehezen tudott volna pótolni – kanyarodott vissza az előzményekre Barna Károly. – Idén azért is voltunk nagyon nehéz helyzetben, mert a nagyon ritka százszázalékos edzéslátogatottság esetén sem voltunk többen tizenkét főnél. Nem tudtuk gyakorolni a felállt fal elleni védekezést, csak részfeladatokat tudtunk elvégezni. Sajnos eddig az utánpótlást nem igazán tudtuk bevonni a felnőttcsapat munkájába, mert sajnos még nem igazán érzik a dolgok súlyát. Tudtuk, hogy a múltból nem lehet megélni, s csak annyit lehet a mérkőzéseken kivenni a csapatból, amennyit a hétközi edzéseken beletesznek a munkába.

Barna Károly a helyezést illetően megjegyezte, hogy az reálisnak tekinthető.

– Sajnos Gyomaendrődön rossz felfogásban kézilabdáztunk, egy nyerhető mérkőzést buktunk el. Bácsalmáson kritikán alul teljesítettünk, az ősz legrosszabb játékát nyújtottuk. Ha megvan ez a négy pont, akkor ott vagyunk a dobogón – beszélt a negatívumokról a tréner. – Nem is tudom, hogy az őszi első Békéscsaba ellen veszítettünk, vagy nyertünk egy pontot. Az ötvenötödik percig vezettünk, igaz a véghajrában bármelyik csapat nyerhetett volna. A Hódmezővásárhely ellen óriásit küzdött a csapat. Kétarcú együttesről beszélhetünk, amely ha tartja magát a megbeszéltekhez, akkor tud jól teljesíteni, ha egyénieskednek a játékosok, akkor nem.

A többi csapathoz hasonlóan Gyulán sem tart sokáig a téli pihenő, kedden már elkezdik a munkát a február 9-i hétvégén folytatódó bajnokságra. Pénteken Gyulán a román II. osztályú Kisjenővel egy közös taktikai foglalkozást tartanak, ezenk kívül a bajnoki rajtig két-három edzőmérkőzést terveznek környékbeli csapatokkal.

– Ilyenkor nagyon nehéz feladat, de szeretnénk igazolni – egy volt békéscsabai játékos érkezése várható – és az ificsapatból felhoznánk néhány játékost, hogy gyakorolni tudjunk, ami a fejlődésüket is szolgálná.

Barna Károly szerint jobb edzéslátogatottság esetén előrébb léphetnek tavasszal, de csak akkor, ha csapattaktikában, támadásban és persze védekezésben is feljavulnak. Különösen utóbbi szekciót kívánja megszilárdítani.

– Hosszabb távon azt szeretném, ha megtartva a jelenlegi csapat magját, tudnánk néhány fiatal, agilis játékost igazolni – tekintett előre a szakember.

Őszi mérleg

Helyezés: 4.

Győzelem: 7

Vereség: 3

Döntetlen: 1

Pontszám: 15

Dobott gól: 337

Kapott gól: 306

Házi góllövőlista

Zöldi-Tóth Katalin 64, dr. Bányainé Szabó Renáta 61, Buzási Orsolya 56, Lukoviczki Beáta 55, Balogh Vanessza 36, Csapó Hajnalka 29, Rácz Klára 13, Gábor Eszter 9, Medve Melissza 7, Nagy Noémi 5, Leszkó Diána 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában