kézilabda NB II.

2020.01.13. 14:56

Köröstarcsa továbbra is harcban áll a dobogóért

Köröstarcsán már megszokták a KSK férfi együttesének vezetői, edzői, hogy nyaranta új csapatot kell építeni az NB II.-re. Ez a 2019–2020-as szezon előtt sem történt másként, hiszen a távozók helyét betöltve több új játékosnak kellett megtalálni a megfelelő helyet a csapaton belül.

G. P.

Már féltávnál kijelenthető, hogy a munkával jól haladnak, hiszen a tavalyi ezüstérmes tarcsai együttes versenyben van a dobogóért, az 5. helyről a tavasz folyamán könnyedén elmozdulhat felfelé.

Molnár Zoltán, a Köröstarcsa edzője szerint nem kezdték rosszul a bajnokságot, még akkor sem, ha a legelső mezőtúri találkozó nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

– A második fordulótól zsinórban öt mérkőzést nyertünk meg, ám közbeszóltak a már nálunk megszokottá váló sérülések – tekintett vissza az őszi időszakra Molnár Zoltán edző. – Az idény közben Békéscsabára igazoló Fekete Gergő, valamint Kiss Norbert, Csige Norbert és Domokos Dusán is kiesett hosszabb-rövidebb időre, az irányító Petrovszki Attila, pedig tanulmányai miatt nem tudott százszázalékosan mindig a feladatára koncentrálni. Igaz, a Békéscsaba DKSE-től érkező irányítónk így is nagyon hasznosnak bizonyult, vele sokat erősödtünk. Minden évben így járunk, a nagyon sok energiát felemésztő nyitott védekezési stílusunk meghaladja az erőnket, ami nem csoda, hiszen ahhoz nem heti két, hanem négy edzésen kellene részt venni. Ez pedig lehetetlen, mivel játékosaink munkája, iskolája ezt nem teszi lehetővé.

A tréner szerint az őszi első Pick Szeged U23 otthonában nyerniük kellett volna, hiszen az 50. percig még jól álltak. A csapatból a már említett Petrovszki mellett a Kopcsák József szerepkörét átvevő Ivanics Gergő, illetve az elnyűhetetlen csapatkapitány, Polgár Tibor emelhető ki. Utóbbi remek hozzáállásával, mentalitásával példakép minden csapattag előtt.

Erősíteni nem tudnak, de jó hír a tarcsai drukkereknek, hogy a korábbi sérültek hadra foghatók lesznek. A tarcsai együttes a napokban megkezdte az edzéseket.

– Teljes erőbedobással edzünk, és közben tervezzük a felkészülési mérkőzéseket, a február közepi rajtig három-négy találkozót akarunk lekötni – tért át a napi feladatokra Molnár Zoltán, aki most sem felejtette el megemlíteni Lipcsai Zoltán polgármester és Széplaki Zoltán szakosztályvezető nevét, mindketten sokat tettek a háttér biztosítása érdekében.

– S hogy mire számítok tavasszal? Már az első mérkőzésünkön, a Mezőtúr elleni itthoni összecsapáson el fog dőlni, hogy harcolhatunk e tovább a dobogóért. Ezért nagyon nem lesz mindegy, hogy milyen felkészültségi állapotba kerülünk a tavaszi rajtra – mondta el Molnár Zoltán.

Őszi mérleg

Helyezés: 5.

Győzelem: 6

Vereség: 4

Döntetlen: 1

Pontszám: 13

Dobott gól: 311

Kapott gól: 288

Házi góllövőlista: Polgár Tibor 55, Bátky Bence 47, Borbély Zsolt 41, Lőrinczi Pál 35, Petrovszki Attila 33, Molnár Krisztián 31, Blaskó Tamás 27, Ivanics Gergely 27, Csige Norbert 8, Fekete Gergő 2, Pásztor István 2, Molnár Balázs 1, Ábel Gergő 1, Domokos Dusán 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában