Kézilabda

2020.01.02. 16:33

Az orosházi származású átlövő lett az év férfi kézilabdázója

Az 1989-ben Orosházán született, és pályafutását az Every Day KSE utánpótláscsapatában kezdő Balogh Zsoltot választotta meg 2019 legjobb magyar férfi kézilabdázójának a Nemzeti Sport.

V.L.

A MOL-Pick Szeged együttesét 2012-től 2019-ig erősítő balkezes, válogatott átlövő az elmúlt nyáron szerződött a Tatabánya csapatához. Balogh Zsolt minden idők legeredményesebb szegedi Bajnokok Ligája-gólszerzőjének számít, ő volt a klub első olyan játékosa, aki átlépte a bűvös 300-as határt.

Balogh Zsolt /Fotó: BMH./

A szegedi szurkolók egyik kedvencének számított. Az előző idényben a Magyar Kupa megnyeréséhez több góllal járult hozzá a Telekom Veszp­rém ellen, és a találkozó emlékezetes pillanata volt, amikor a nagy rivális Veszprém szurkolói is megtapsolták Balogh Zsoltot.

Az év férfi légiósa és edzője címet egyaránt a Telekom Veszprém csapatánál szereplő két sportember kapta, az irányító Petar Nenadic és a szakvezető David Davis.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában