Asztalitenisz

2020.01.27. 15:10

A szarvasi Szántosi Dávid két aranyat nyert

A hétvégén rendezték meg az asztaliteniszezők utánpótlás Budapest-bajnokságát, amelyen asztalhoz álltak a Békés megyei fiatalok is, akik közül a 14 éves szarvasi Szántosi Dávid a serdülőknél két bajnoki címet szerzett, míg az ifjúságiaknál bronzérmes lett.

Verasztó Lajos

Szántosi Dávid

A fiúk a BVSC-Zugló csarnokában mérkőztek, míg a lányok az Ormai László Csarnokban mérték össze tudásukat.

A fiúknál serdülő egyéniben (U15-ös kcs.) Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) ranglistavezetőhőz méltóan jutott a fináléba, ahol a szekszárdi Kizakisz Georgioszt (Yorgos SE) verte 3:0-ra, és lett aranyérmes. Molnár Levente (HED-LAND Mezőberényi SE) a főtáblára jutott, és 9–16. helyen végzett. Serdülő párosban Szántosi Dávid, a soltvadkerti Lei Balázs oldalán a döntőbe került, ahol a Kizakisz Georgiosz, Cseri Ádám (Yorgos SE, BVSC-Zugló) kettőst 3:2-re győzték le. A mezőberényi színekben versenyző, Molnár Levente, a budaörsi Szabó Ákossal a legjobb tizenhat közé jutott, és a 9–16. helyen zárta a viadalt. Az ifjúságiaknál a nap szenzációját a 14 éves Szántosi Dávid szolgáltatta, aki a négy közé jutásért a 16 éves egykori korosztályos Európa-válogatott, 16 éves Huzsvár Eriket (KSI) úgy verte 4:2-re, hogy 2:2 után gyors játékával nem tudott mit kezdeni a fővárosi asztaliteniszező, így a szarvasi fiatal bronzérmet nyert. Edzője Fest Attila elmondta, tanítványa a nap mérkőzését vívta Huzsvár Erik ellen, aki az NB I.-es felnőtt csapatbajnokságban kiváló teljesítménnyel, mindössze egy vereséggel vezeti a játékosok rangsorát.

Szántosi Dávid

Szűcs Sándor (Békési TE) és Farkas Dávid (Eötvös DPSE Orosháza) kiharcolta a főtáblára jutást, és a 17–32. helyen végzett. A vigaszágon Szűcs Sándor az 5–8. helyet szerezte meg. Ifjúsági párosban a Farkas Dávid, Szűcs Sándor (Eötvös DPSE Orosháza, Békési TE) kettős, és a Lei Balázs, Szántosi Dávid (Soltvadkert, Szarvasi Körös ASE) duó a 9–16. helyen zárt, míg a Molnár Levente, Szabó Ákos (HED-LAND Mezőberényi SE, Budaörs) pár a 17–32. helyen végzett.

A lányoknál a PET-BAU ASE Orosháza versenyzői közül az U12-es korcsoportban Szőke Panna Boróka az 5–8. helyen fejezte be a küzdelmeket. Az U13-asoknál Szilágyi Lívia (Békési TE) az 5–8. helyen zárt. A serdülő lányoknál Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza) a döntőbe jutott, ahol kikapott a dunakeszi Volentics Annától, így ezüstérmes lett. Szilágyi Lívia az 5–8. helyet szerezte meg. Párosban Hudák Dorina oldalán a Statisztikás Nagy Liliánával egészen a döntőig menetelt, ahol kikaptak a Czeglédi Dorka, Volentics Anna (Statisztika, Dunakeszi) duótól, így másodikok lettek. A Szilágyi Lívia, Jakab Orsolya (Békési TE, Statisztika) páros a 9–16. helyet szerezte meg.

Az ifjúsági lányoknál egyéniben Balogh Ágnes Kíra (Békési TE) az 5–8. helyen végzett, míg Hudák Dorina és Szilágyi Lívia a 17–32. helyen zárta a viadalt. A vigaszversenyben Szilágyi Lívia harmadik lett. Az ifjúsági leány párosban a Hudák Dorina, Nagy Liliána kettős az 5–8., a Jakab Orsolya, Szilágyi Lívia, és a Balogh Ágnes Kíra, Trenka Tímea (Békési TE, Szekszárd) duó a 9–16. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában