Vívás

2019.12.23. 11:45

Meg sem álltak a dobogóig

Szabó Réka kiválása (a kiváló vívónő anyai örömök elé néz) után új tagot kellett keresni a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia felnőtt csapatába, akit meg is találtak, a még serdülőkorú Oláh Lili személyében. Az AVA a fiatal pengeforgatóval kiegészülve parádés versenyt zárt vasárnap a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett felnőtt országos bajnokságon, hiszen a Muhari Eszter vezérelte Bp. Honvéd SE és az OMS-Tata mögött a harmadik helyen fejezte be a viadalt.

G. P.

Fotó: Marton_KOVACS

Két sima győzelemmel indított az AVA, előbb az OSC-t (45:25), majd a Vasas 2-es csapatát (45:29) múlta felül a Dékány Kinga, Petri Renáta, Kazár Dóra és Oláh Lili alkotta formáció. Az elődöntőben a Honvéd következett, a későbbi bajnok jobbnak is bizonyult (36:45). A Vasas I. elleni bronzmérkőzés kiegyenlített csatát hozott, bár egy-egy tussal a csabai lányok vezettek. A befejező ember Petri Renáta volt, aki hatalmas lelkesedéssel és szívvel vetette bele magát a küzdelembe, ami így magabiztos, 45:41-es sikert és bronzmedált eredményezett.

Fotó: AVA

Egyéniben a két évvel ezelőtti felnőtt magyar bajnok, Dékány Kinga jutott a legtovább, aki a tavalyi ob-hoz hasonlóan ezúttal is bejutott a legjobb nyolc közé. A négy közé kerülésért a harmadik helyig jutó rutinos tatai Kun Annával találkozott, s bár kikapott (5:15), teljesítményét nem érheti kritika. Kazár Dóra és a fiatal Oláh Lili bejutott a legjobb 32 közé, előbbi a tatabányai Gnám Tamarától, utóbbi a rutinos BVSC-s Borsody Emmától szenvedett vereséget, Dóra a 17., Lili a 23. zárt. Petri Renáta már az első nap búcsúzott, igaz neki a későbbi bronzérmes debreceni Mihály Kata jutott a 111 fős mezőnyben.

A fiúknál a még junior korú Keszthelyi Zsombortól számíthattunk a legjobb eredményre, aki be is verekedte magát a legjobb 32 közé, ám ott éppen az egész hétvégén bombaformában vívó, a dobogó tetejéig meg sem álló honvédos Somfai Péterrel nézett farkasszemet, aki 7 tust engedélyezett neki, Zsombor így a 19. helyen végzett 176 vívó között.

A csabai csikócsapat, Keszthelyi Zsombor, Szabó Bence, Kolczonay Balázs trió az erősebb és rutinosabb BVSC-től a 8 közé jutásért vereséget szenvedett. Ezután azonban három szép győzelem következett, s így a 9. helyre futott be a viharsarki trió.

Az egyéni döntők alatt hagyományosan díjazták az év során kiemelkedően teljesítő vívókat és edzőiket a Magyar Vívás Napja keretében. A csabai klubból díjat kapott Dékány Kinga (U-23-as Eb-csapat bronz), Keszthelyi Zsombor (Kadet Eb, csapat ezüst), Oláh Lili (Újonc ranglista 3. helyezés) valamint edzőjük, Galli Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában