Voks 2024

2024.06.13. 10:03

Épít a lakosság véleményére a megválasztott szarvasi polgármester, Hodálik Pál

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Hodálik Pál, Szarvas leendő polgármestere, és a vasárnap megválasztott Fidesz-KDNP-s képviselők. Hodálik Pál elmondta, az új képviselő-testület október 1-től kezdi meg a munkát, és terveik szerint a jövőben egyre több lakossági fórumot szeretnének tartani, a lakosság véleményét így meghallgatva a város ügyeiről.

Vásári Erzsébet

Hodálik Pál elmondta, a választás eredménye szerint a szarvasiak nyolcból hat körzetben Fidesz-KDNP színeiben induló képviselőket választottak meg, a polgármester-jelöltek közül pedig neki szavaztak bizalmat. Ismertette: a szarvasi képviselő-testület a leadott voksok alapján ősztől úgy alakul, hogy a  tizenkét helyből nyolcan Fidesz-KDNP-hez tartoznak, négyen pedig függetlenek, vagy más szövetség képviselői lesznek. Az arányok tehát a jelenlegivel megegyeznek ősztől is.

Hodálik Pál, Szarvas, polgármester, választás 2024
Megköszönték a lakosság bizalmát Szarvas megválasztott Fidesz-KDNP képviselői és polgármestere, Hodálik Pál. Fotó: Jenei Péter

A leendő polgármester kiemelte, rendkívül hálás a szarvasiaknak azért, hogy bizalmat szavaztak neki és a csapata többségének. Hozzátette: külön öröm számára az, hogy mindezt a bizalmat a korábbi szavazásokhoz képest jóval magasabb részvételi arányok mellett érték el. Hodálik Pál úgy fogalmazott, hogy a vasárnapi választás véleménye szerint eredményes és tisztességes volt. A független polgármester-jelölt, dr. Lesfalvi Balázs azonban csütörtök délelőtt a szavazatok újraszámlálását kérte, így a választási eredmény Szarvason még nem jogerős.

Hodálik Pál: közösen dolgozunk a város fejlődéséért

Végül Hodálik Pál hangsúlyozta, hogy csapatával együtt gondolkoznak és közösen dolgoznak a jövőben a szarvasiakért, a város fejlődéséért. Hozzátette: a jövőben szeretnének minél többet kommunikálni a lakossággal is, fórumok keretében, és kikérni a véleményüket a helyi ügyekkel kapcsolatban.

Megköszönték a bizalmat 

A leendő polgármester tájékoztatója után minden jelenlévő Fidesz-KDNP-képviselő megköszönte a rá leadott szavazatokat, és szólt körzetéről néhány szót. Mindannyian hangoztatták, hogy megtiszteltetés és egyben felelősség is a rájuk bízott feladat, aminek igyekeznek méltóképp megfelelni, a körzetükben élő lakosok édekeit képviselni, a városrészeket pedig minél élhetőbbé tenni.

Hodálik Pál a felmerült kérdésekre válaszolva elmonda, a hivatal szervezeti egységéről és különböző pozíciókról még nem születtek döntések, de annyi bizonyos, hogy dr. Melis János címzetes főjegyző az október 1-i átvétel után még egy ideig tervezi segíteni a munkájukat, amit örömmel fogadnak tőle.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában