Ultrafutás

2019.10.27. 12:25

Zétényi a legjobb magyar a nőknél

Huszonötödik helyen végzett a békéscsabai Zétényi Szvetlána a Franciaországban vasárnap befejeződött 24 órás világbajnokságon. A Csupasport.hu szerint a kiváló ultrafutó féltávnál, 13 óra elteltével a 35-36. helyen állt, majd 21. óra után, 190 kilométer megtételét követően már a 26. helyre zárkózott fel, s a maradék három órában még egy hellyel előrébb tudott lépni. A magyar női versenyzők között a békéscsabai futó lett a legjobb, Bogárdi Szilvia 64., Máténé Varju Edit pedig 106. lett. Az amerikai Camille Herron győzött.

G. P.

A férfiaknál Bódis Tamás remek futással a második helyen végzett 275.9 kilométerrel, új magyar csúccsal. Csécsei Zoltán 9., Halama Levente pedig 28. lett. Büki Tivadar 60 kilométernél kiszállt a versenyből. A litván Aleksandr Sorokin mintegy két kör előnnyel győzött, az amerikai Olivier Leblond lett a bronzérmes. A magyar csapat az Egyesült Államok mögött, a franciákat megelőzve 2. lett, ez az eredmény még nem tekinthető hivatalosnak. Korábban csak egyszer állt magyar színekben versenyző sportember 24 órás vb dobogóján – Bérces Edit 2001-ben aranyérmes lett –, így a mostani remekléssel már három vb-érme van az országnak.

A viadalon mintegy 400 sportember vetélkedett, a hölgyeknél 147-en rajtoltak el.

A magyarok egy hónappal a Spartathlon alkottak újra nagyot, akkor Bódis győzött, Csécsei 2. lett. Sok futó választott, vagy ezt, vagy azt a versenyt favorizálta, kevesen indultak mindkettőn. Éppen ezért még fantasztikusabb a magyar siker. Négy hét alatt versenykörülmények között kétszer is bőven 200 kilométer fölött futni, ráadásul az élbolyban végezni kisebbfajta csoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában