sakk

2019.10.28. 14:08

Szilágyi Józsefre emlékeztek Orosházán

Szilágyi József, az Orosházi Sakk Egyesület (OSE) egykori mesterjelölt játékosának tiszteletére rendezett rapid sakkversenyt, a viadal névadója családjának támogatásával.

V. L.

A család, és a sakk egyesület képviselője megnyitójában ismertette a 2016-ban, 85 éves korában elhunyt Szilágyi József életútját, aki a Vasas sakkszakosztálya után az Orosházi Kinizsiben, az OMTK-ban, és az Orosházi Sakk Egyesületben versenyzett.

Az „A” csoportban (23 fő) a felnőttek, a „B” csoportban az értékszámmal nem rendelkező 18 éven aluliak (7 fő) szerepeltek. A főversenyt az erős mezőnyben dr. Zalai Mihály (Orosházi SE) nyerte 5,5 ponttal Csala Imre (Kecskeméti TLSE) FIDE mester előtt, aki ugyancsak 5,5 pontot ért el. A harmadik helyen Bíró István (Orosházi SE) végzett 5 ponttal. További helyezettek és díjazottak: 4. Tamási Zoltán (OSE) 5 pont, 5. dr. Lovas Dániel (Kecskeméti TLSE) 4,5, 6. Kunos Zoltán (OSE) 4,5. Legjobb szenior: dr. Lovas Dániel, legjobb 14 éven aluli Bácsi Kristóf (OSE) 4,5 pont.

Az ifjúsági versenyt Polgár Szilvia (Békési TE) nyerte 6,5 ponttal az orosházi Bakos Csongor 5 pont előtt, a harmadik helyen Bazsó Máté (Békéscsaba) végzett 4 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában