kézilabda

2019.09.02. 16:51

Harmadik lett az Orosházi NKC az OXXO Kupán

A hétvégén rendezték meg Orosházán nyolc NB I. B-s csapat részvételével az OXXO Kupa felkészülési női tornát. A jól szervezett viadalon a házigazda OXXO Energy Orosházi NKC csapata bronzérmet nyert.

V. L.

Fotó: Für Henrik

A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki. Az orosháziak a csoportjukban 33–26-ra kikaptak a Mohácstól, majd 37–17-re legyőzték a Balmazújvárost, a Pázmád ellen pedig 31–28-ra nyertek, ezzel a második helyen végeztek. A bronzmérkőzésen a több sérült játékosát nélkülöző ONKC, a kilenc gólig jutó Vörös Bettina vezérletével 28–25-re verte a Hajdúnánás csapatát. A kupagyőzelmet a Vasas szerezte meg, amely a fináléban magabiztosan 39–25-re győzte le a Mohács együttesét.

Vágó Attila, az orosháziak fiatal edzője így értékelt: – Kezd összeállni a védekezésünk, ami lassú folyamat. Nagyon sok új játékost kezdtünk beépíteni, akik mögött két új kapus van. Idő kell az összeszokáshoz, de mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb az összhang, aminek köszönhetően egyre több könnyű gólt tudunk szerezni. Ez meghatározó volt a nánásiak ellen győzelem szempontjából. Támadójátékunk tempója még nem az igazi, ezen még dolgoznunk kell a bajnokság kezdetéig.

Fotó: Für Henrik

A helyosztók eredménye. A 7–8. helyért: NKK Balmazújváros–Kecskeméti NKSE 24–41. Az 5–6. helyért: Pázmánd NK–Szeged KKSE 30–34. A 3–4. helyért: OXXO Energy Orosházi NKC–Hajdúnánás SK 28–25. Az 1–2. helyért: Mohácsi TE–Vasas SC 25–39.

Az OXXO Kupa végeredménye: 1. Vasas SC, 2. Mohácsi TE, 3. OXXO Energy Orosházi NKC, 4. Hajdúnánás SK, 5. Szeged KKSE, 6. Pázmánd, 7. Kecskeméti NKSE, 8. Balmazújváros.

Különdíjasok. A torna legjobb kapusa: Nagy Tünde (Mohács TE). A torna legtechnikásabb játékosa: Takács Fruzsina (Vasas SC). A torna gólkirálynője: Bató Lili (Szeged KKSE) 29 góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában