Darts

2019.09.30. 16:18

Bajnok a csabai ifjúsági csapat

A Békéscsabai Darts Sportegyesület (BDSE) utánpótlás csapata, ifjúsági korcsoportban felért a hazai darts életben elérhető legmagasabb csúcsra: megnyerte az Utánpótlás Nemzeti Csapatbajnokságot. A békéscsabai utánpótlás képzés már hat évvel ez előtt elkezdődött, melynek eredménye egy diákolimpiai bajnoki cím mellett számos országos siker volt.

Verasztó Lajos

Beküldött fotó

Ebben az évben olyan együttes állt össze Filyó Tibor edző keze alatt, amely nem talált legyőzőre. Az öt tagú ifjúsági csapatban szerepet kapott kölcsönjátékosként a válogatott Gévai Péter, aki teljesítményével szépen kiegészítette a fiatalokat. Két évvel korábban a csabai fiatalok az 5. helyet szerezték meg, tavaly a döntőben állították meg őket, így ezüstérmesek lettek. Az idei bajnokságon az ország legügyesebb fiataljai léptek a dobóvonalak mögé, a BDSE csapata a szombathelyi és győri alakulattal került egy csoportba.

A játékosok felváltva játszottak egymás ellen, meghatározott sorrendben. Amelyik csapat hamarabb érte el a 9 győztes meccset, az megnyerte a párosítást. A Győri DC volt az első ellenfél, akik szintén válogatott játékossal erősítettek. 2–2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 6–2-re elléptek a csabai fiatalok. A folytatásban a különbséget megtartva 9–5-ös győzelmet arattak. A második mérkőzésen a szombathelyi fiatalok ellen (akiknél egy 11 éves ifjú is szerepet kapott) sikerült 9–1-re győzelmet szerezni.

Beküldött fotó

Az elődöntőben a budapesti (legnagyobb utánpótlás bázissal rendelkező) Smile DC egyesület csapata következett. Az első elveszített párosítás után zsinórban 9 meccset nyert a BDSE ifjú csapata, ezzel a tavalyi évet követően ismételten döntőbe került a gárda, ahol a Győri DC csapata következett, amely a másik ágon harcolta ki a tavalyi győztes Sport DC csapata ellen a finálét.

Elmondható, hogy az aznapi teljesítmény alapján a két legerősebb és legeredményesebb csapat jutott a döntőbe. A találkozón 3–3-ig mindkét oldalon felváltva jöttek a győzelmek és a vereségek, ekkor jött a nap csúcsteljesítménye. Szabó Dániel, Papp Rajmund, Ancsin László, Pálvölgyi Gergő és Gévai Péter magabiztos 6–0-ás etapot produkálva 9–3-as végeredménnyel megnyerték a bajnokságot, országos bajnokcsapatot adva ezzel Békéscsaba városának!

A csapat legeredményesebb játékosa, a serdülő országos bajnok Papp Rajmund lett 91%-os teljesítménnyel. Ancsin László 77%, Szabó Dániel és Gévai Péter 72%, Pálvölgyi Gergő 50%-os hatékonyságot produkált. Másnap rendezte meg a Magyar Darts Szövetség a felnőtt Csapat Magyar Kupát, amelyre 34 csapat nevezett. Soraiban az előző napon bajnokságot nyert békéscsabai csapattal, egy személy cseréjével: Gévai Péter helyett a csapat kiegészült a női válogatott Ölei Annamáriával.

A 18,5 éves átlagéletkorú gárda szépen menetelt. 9–3-ra győzte le azt a Prince of Darts csapatát, amely sorai között tudhatja a jelenlegi országos bajnok Takács Gábort, valamint a 2009-es PDC világbajnokságon induló (mindezidáig) egyetlen magyar játékost, Bezzeg Nándort. A legyőzöttek között szerepelt a Győri DC I., a Viadukt DC, és a kecskeméti Hírös Hunok csapata is.

A fiatal és lendületes csabai csapat végig magabiztosan menetelt, végül a negyeddöntőben állította meg őket a későbbi ezüstérmes Győri DC II. csapata. A csabai csapat tagjai (zárójelben a napi teljesítmény): Papp Rajmund (78%), Ancsin László (69%), Szabó Dániel (55%), Ölei Annamária (19%), Pálvölgyi Gergő (0%).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában