atlétika

2019.08.13. 16:42

Szép búcsú a világversenyektől

Kétévente Magyarország rendezi meg a szenior dobó világbajnokságot. A helyszín ilyenkor mindig ugyanaz, Tata városa, ahová idén 11 ország közel 140 veterán dobóatlétája sereglett össze. A 92 esztendős Kovács István hatodik alkalommal vett részt dobó világbajnokságon (13 aranyérmet nyert), valószínűleg utoljára.

G. P.

– Az országos bajnokságoktól már elköszöntem és most már világversenyen sem szeretnék többször elindulni. Egyedül vagyok a 90 éves korosztályban, furcsa érzés így versenyezni és az eredményhirdetéskor dobogóra állni – mondta szinte restelkedve a gyulai sportember. Pedig nem kellene pironkodnia, hiszen nagy sportemberi tartásra vall, ha valaki képesnek érzi magát arra, hogy akár több számban is versenyezzen.

Tatán három számot vállalt be, az úgynevezett Igmándi diszkoszban 8,62 méterig repítette a 2,5 kilós eszközt, ami saját bevallása szerint is jó eredmény. A speeroramában, azaz golyódobásban a három kísérletet összesítve 19,54 métert ért el. A shockoramában, vagyis nagy diszkoszban 22,96 méter az összeredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában