birkózás

2019.08.04. 09:16

Szél Anna készül a tallini junior-világbajnokságra

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői a első fél évben jó eredményeket értek el.

Verasztó Lajos

Fotó: Gabor MARTIN

Szél Anna a junior-Európa-bajnokságon második lett, itthon pedig megnyerte a felnőtt és az U23-as országos bajnokságot. Ezüstérmet nyert Szél Balázs és Rácz Richárd az országos bajnokságon, míg kötött fogásban az U23-as ob-n harmadikok lettek.

A diákkorosztályban Cziráki Nikolett országos másodikként zárt, és szintén második lett az első forduló után csoportjában a Spartacus felnőtt NB I.-es csapata. A serdülő országos bajnokságon a lányok közül Benkő Zsanett, Cziráki Klaudia és Balázs Renáta a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a diák országos bajnokságon Szűcs Leticia bronzérmet nyert.

Szél Anna (jobbról) a junior vb-re készül /Beküldött fotó/

Az egyesület előtt álló második félévi feladatokról Szél Attila, az Orosházi Spartacus elnöke beszélt. – Szél Anna a héten itthon készül a válogatottal a juniorvébére, amelyet augusztus közepén Tallinban rendeznek. Anna a jövő héten Lengyelországba utazik a edzőtáborozni, ahol egy versenyen is szőnyegre áll.

A másik juniorkorú birkózónknak, Rácz Richárdnak még nem jött rendbe a válla, így ő nem vesz részt a világbajnokságon. Szél Anna, ha jól szerepel a juniorvébén, akkor esélye van arra, hogy ott legyen a felnőttvébén is. Október végén–november elején Budapest lesz a házigazdája az idei U23-as világbajnokságnak, amelyen szintén szőnyegre lép majd Anna.

A felnőtt-csapatbajnokság második, novemberi fordulóját kellemes meglepetésre a második helyről várjuk, szeretnénk ezt a helyet megőrizni, ami nem lesz könnyű feladat. Kölcsönbe érkezik a csapatba korábbi birkózónk, Antal Dániel Újpestről, és egy fehérvári fiút igazolunk még nehézsúlyba a csb-re.

Az elnöktől megtudtuk még, hogy az Eötvös téri iskola udvarára tervezett új birkózócsarnok építésével kapcsolatos eljárások folyamatban vannak. Ha megkapják a hivatalos engedélyeket, akkor kiírják a közbeszerzési pályázatot. A Spartacus-birkózók számára a tervek szerint egy 30x18 méteres csarnok épülhet majd, amelyben minden feltétel adott lesz a magas szintű szakmai munka elvégzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában