Kézilabda

2019.08.20. 15:56

Második az orosházi csapat az OXXO Kupán

Orosházán a hétvégén rendezték meg nyolc ifjúsági leány csapat részvételével az OXXO Kupa felkészülési kézilabda-tornát. A három nap alatt a nyolc csapat 16 mérkőzést vívott egymással.

V. L.

A torna színvonalát mutatja, hogy több első osztályú csapat fogadta el az orosháziak meghívását. Az első két napon a csoportmérkőzéseket rendezték meg. Az A csoportban kapott helyet a Kézilabda Szeged SE, a Kecskeméti NKSE a Pázmánd NK, valamint az ONKC. A B csoportban a Vasas SC, a Csepel DSE, a Hajdúnánás SK, illetve a Szeghalmi NKSE szerepelt. A csapatok sorrendje körmérkőzéses rendszerben alakult ki, ez alapján játszották az augusztus 18-i helyosztókat.

Az orosháziak veretlenül zárták a csoportkört, a Kecskemét ellen 28–25-re, a KSZSE ellen 27–24-re és a Pázmánd ellen 25–15-re győztek. A döntőben a mezőnyből kimagasló Vasas SC-vel találkozott az ONKC. Ez a találkozó is jól kezdődött, sokáig felvették a versenyt a hazaiak a fizikálisan erősebb fővárosiakkal szemben, de a szünetben már hat góllal vezettek a vendégek, és végül magabiztosan győztek.

Az ONKC ifjúsági együttesének csapatkapitánya ennek ellenére pozitívan értékelte a három nap alatt nyújtott teljesítményüket.

– Hosszú és fárasztó volt ez a pár nap, de összekovácsolta a társaságot és egy nagyon jó közösség alakult ki. Ahogy játszottuk egymás után a mérkőzéseket egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. A csoportban a legerősebb riválisunk, a Pázmánd ellen játszottunk a legjobban és mutattuk meg mit tudunk. Sajnos a döntőben a Vasas ellen nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna, de elkeseredve nem vagyunk, hiszen a hamarosan kezdődő bajnokságban kell helytállnunk – fogalmazott Késmárki Kata.

Végeredmény: 1. Vasas SC, 2. OXXO Energy Orosházi NKC, 3. Hajdúnánás SK, 4. Pázmánd NK, 5. Csepel DSE, 6. Kecskeméti NKSE, 7. Kézilabda Szeged SE, 8. Szeghalmi NKC

Különdíjasok. Gólkirálynő: Hrabina Inez (Hajdúnánás SK) 42 góllal. Legtechnikásabb játékos: Kajdácsi Kinga (Csepel DSE). Legjobb kapus: Soltész Kíra (Vasas SC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában