Búvárúszás

2019.08.09. 08:40

Két csabai az ezüstérmes is van a Sharm El Sheikhben

Az elmúlt héten 16. alkalommal rendezték meg az egyiptomi Sharm El Sheikhben a junior korú uszonyosúszók korosztályos világbajnokságot, csaknem 30 nemzet részvételével. A Békéscsabai Előre Úszó Klubot két fiatal képviselte a viadalon, nevezetesen Horváth Balázs és Tóth Péter.

V. L.

– Edzőként velük tarthattam a versenyre, s azt gondolom összességében egy nagyon tanulságos, és eredményes szűk tíz nap van a hátunk mögött – tudtuk meg a két fiatal egyik edzőjétől, Valach Dávidtól. – Elsődlegesen a tapasztalatszerzés volt a cél, hiszen ilyen komoly volumenű világversenyen még nem jártak a fiúk, és teljesen más a hangulata, a lebonyolítási rendje, hosszúsága, mint bármelyik itthon, avagy bármelyik külföldön megrendezett kvalifikációs versenynek.

Horváth Balázs (balról) és Tóth Péter /Forrás: Békéscsabai Előre Úszó Klub/

Mindezen felül az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek, hiszen pokolian perzselő volt a meleg, és még a tenger felől fújó szél is forró volt.

Arrafelé nem szokatlan, hogy árnyékban is rendre 40 Celsius fokot mértek, a hőérzet pedig stabilan 45 körül mozgott. Még a szervezők közül is többen elveszítették az eszméletüket.

– A fiúk derekasan helyt álltak, dicséret illeti őket — folytatta a fiatal edző. — Mindketten bekerültek a 4x100 méteres mix gyorsváltóba. Az időeredmények alapján Balázs délelőtt úszott, és óriási egyéni csúccsal járult hozzá, hogy a váltó bekerüljön a fináléba. Ahol a békéscsabaiaknál Péter vette át a stafétát, és szintén hatalmas egyéni csúccsal bizonyította, helye van a váltóban. Persze a sikerhez kellett a másik három csapattárs is, akik szintén életük legjobbját úszták a kvartettben. Mindez meghozta az eredményt, hiszen heroikus küzdelem után egy nagyon fényes ezüstérmet akasztottak a nyakukba. Büszkeséggel tölt el, hogy mindkét fiú úszott ebben az ezüstös váltóban.

Az egyéni számokban nagyon hasonlóan teljesített a két csabai versenyző. Egyéni eredményeik. Horváth Balázs. 200 m uszonyos gyors: 19. hely. 400 m uszonyos gyors: 10. hely. Tóth Péter. 100 m uszonyos gyors: 10. hely. 50 m uszonyos gyors: 18. hely.

A két fiatal felkészítő edzője Valach Dávid mellett Szarvas János volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában