EYOF

2019.07.24. 17:30

Veres Laura bronzérmes a váltóval Bakuban

Bakuban folytatódott az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

V. L.

A Békés megyei fiatalok közül úszásban a Gyulai Várfürdő versenyzője, Veres Laura a 4x100 méteres mix gyorsváltóban szerepelt. A Mészáros Dániel, Tschaikov Valentin Georgiev, Nyirádi Réka és Veres Laura összeállítású magyar kvartett a pontszerző hatodik helyen végzett.

Veres Laura a 4x100-as leány gyorsváltó tagjaként a selejtezőből társaival együtt ötödikként jutott be a délutáni fináléba. A döntőben a magyar négyes kitett magáért, és remek versenyzéssel, 3:48,67-es idővel megszerezte a bronzérmet. A váltó tagjai: Nyirádi Réka, Kontér Lora, Szimcsák Mira, Veres Laura. Az aranyérmet Oroszország nyerte 3:45,10-es idővel.

A magyar leány kézilabda válogatott harmadik csoportmérkőzését is megnyerte, ezúttal 13–12-es félidő után 28–20-ra győzött Svájc ellen, ezzel csoportgyőztes lett, és bejutott a pénteki elődöntőbe. A mieinknél az NB I-es Békéscsaba Előre NKSE irányítója, Kukely Anna négy gólt szerzett, míg az orosházi Vajer Blanka (NEKA) egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában