Torna

2019.07.26. 09:05

Szujó Hanna tizenhatodik összetettben Bakuban

A bakui, 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a tornászok egyéni összetett döntőjét rendezték meg.

V. L.

20190722 Baku Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban 48 ország sportolóinak részvételével vasárnap óta zajlik a 14 és 18 év közötti sportolók egyik legnagyobb nemzetközi megméretése, a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). Az EYOF-on a tornában Szujó Hanna képviseli Békés megyét. A sportoló jó hangulatban utazott el a versenyre. Fotó: Gajdács Pál GP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Gajdács Pál

A lányoknál (24 induló) Szujó Hanna, a Torna Club Békéscsaba versenyzője a tizennyolcadik helyen jutott az összetett fináléba, ahol két helyet javított, és végül 49,200 ponttal a tizenhatodik helyen végzett. A csabai lány ugrásban 13,300 pontot kapott, felemáskorláton 11,900 ponttal zárt, gerendán 11,850 pontot szerzett, ami a tizenkettedik legjobb eredmény volt a mezőnyben. Végül talajon 12,150 pontot gyűjtött a csabai tornászlány.

Fotó: MW archív

A másik magyar döntős Makovits Mirtill összesítésben a 10. helyen végzett 50,300 ponttal. Az aranyérmet az orosz Listunova Viktorija nyerte 56 ponttal.

Kézilabda: A bronzéremért játszanak a magyar lányok

A Bakuban folyó Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a leány kézilabda elődöntőben a magyar csapat Franciaországgal mérkőzött. A találkozó első félidejében a francia együttes öt gólos előnyt szerzett (12–7). Fordulás után a mieink mindent megtettek az egyenlítésért, de csak két gólra tudtak feljönni, így 26–24-re a franciák győztek. A magyar csapatban remekül játszott, Kukely Anna, a Békéscsabai Előre NKSE irányítója, aki nyolc gólt lőtt. Az orosházi Vajer Blanka (NEKA) kétszer volt eredményes. A magyar csapat szombaton Svájccal a bronzéremért játszik.

A leány úszók 4x100 méteres vegyes váltójában a magyar négyes 4:13,73-as idővel a hetedik helyen végzett. A váltó utolsó embereként gyorson Veres Laura, a Gyulai Várfürdő versenyzője 57,12 másodperc alatt teljesítette a távot.

Az atlétáknál a leány 5 km-es gyaloglásban Zahorán Petra, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője 25:15,36-os idővel a tizedik helyen érkezett a célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában