Légtorna

2019.07.22. 12:30

Légtorna és akrobatika tábor kezdődött Békéscsabán

Egy új sportággal, a légtornával és akrobatikával ismerkedhetnek meg a héten Békéscsabán azok a nyolc-tizennégy év közötti fiatal lányok, akik részt vesznek Békés megye egyetlen ilyen jellegű egy hetes táborában.

Verasztó Lajos

20190722, Torna tábor sajttáj, Torna Club Békéscsaba, Bíró Csaba, Oszlács Norbert, Varró Renáta

Fotó: BENCSIK ADAM

A tábor hétfői megnyitása alkalmából sajtótájékoztatót tartottak Békéscsabán, a Kórház utcai tornacsarnok panziójában. Oszlács Norbert sajtófőnök köszöntötte a megjelenteket, majd elsőként Kopcsák Lujza és Horváth Virág tartott látványos bemutatót a légkarikán. Ezt követően Pribojszki Zsófia, selyemszalag bemutatója következett.

Bíró Csaba, Oszlács Norbert, Varró Renáta

Zsófia elmondta, öt-hat éve Békéscsabán ismerkedett meg ezzel az új és egyre jobban fejlődő sportággal, majd egyetemi tanulmányai miatt elkerült a megyeszékhelyről, és ott folytatta a légtornát. Most visszatért Békéscsabára, és örömmel vesz részt a tábor programjában.

A harmadik bemutatót Kovalcsik Georgina tartotta légkarikával, aki elmondta, még csak három hónapja ismerkedik a sportággal, de mivel korábban tornászott, így számára könnyebb elsajátítani a különböző elemeket.

Fotók: Bencsik Ádám

Varró Renáta, a Sportolj Békés Megye Sportegyesület elnöke, korábbi többszörös magyar bajnok tornász, személyi edző, légtorna és akrobatika oktató ismertette a tábor programját. Elmondta a tervezett maximális létszámmal húszan vesznek részt a táborban, akik között van érdi, újkígyósi, mezőberényi fiatal, valamint több békéscsabai kislány is.

Délelőtt a teremben gyakorolnak, majd ebéd után szabadidős programokon vesznek részt a gyerekek. A békéscsabai tábort követően, még Gyomaendrődön terveznek hasonlót, de várják a sportág iránt érdeklődő más megyei városok megkeresését is.

Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzata Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke kiemelte a megyeszékhely egy igazi sportváros, ahol mindig örömmel veszik az új sportágak megjelenését, hiszen ezek színesítik a palettát.

A nyári szünetben a diákok számára hasznos elfoglaltságot jelent ez az új sportág, amelynek a most megnyílt táborában a gyerekek megismerkedhetnek a légtorna és akrobatika alapjaival.

Sok sikert kívánok a szervezőknek, ti gyerekek pedig érezzétek jól magatokat a táborban – fejezte be az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában