atlétika

2019.07.02. 16:58

Gregor László Lengyelországban is sikeres hétvégét zárt

Ismét egy erős hétvégén van túl Gregor László, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club válogatott hosszútávfutója, aki nemcsak hogy növelte az eddig lefutott kilométerei számát, hanem eredményeket is hozott a tőle már megszokott módon.

G. P.

Forrás: Beküldött fotó

Szombaton a lengyelországi Gdynia városában rendezték meg a PKO Grand Prix 10 kilométeres utcai futóversenyt, ahol a szervezők egy részszakasz hajrával is fokozták az izgalmakat. Az éjszakai verseny során, melynek 23:59 perckor volt a rajtja, több mint 3000 futó vágott neki a távnak. A részhajrá miatt komoly taktikai futás alakult ki, és bár Gregor haladt át elsőként a részhajrá célkapuján, a nettó időmérés egy ukrán versenyzőt hozott ki győztesnek. A táv közbeni erős beleváltások ellenére a csabai atléta igazán jó időeredményt ért el (30:33) és az 5. helyett szerezte meg.

Beküldött fotó

A következő napon ismét egy esti verseny várt rá Rybnik városában. Rendkívül erős ukrán és lengyel profi futókkal tarkított népes mezőny állt a rajtvonalhoz, hogy teljesítsék a két körből álló 21,1 km-es távot. Két versenyző erős – és mint utólag kiderült túl erős – iramot diktált, ezért a magyar inkább arra törekedett, hogy jól ossza be az erejét, s így vegye fel riválisaival a küzdelmet. A két ukrán versenyző túl gyorsan kezdett, ám a táv második felére mindkettő lelassult. Laci ezt kihasználva utolérte őket, majd jókora fölénnyel, 66:41-es időeredménnyel megnyerte a versenyt.

A mezőny erősségét jól megmutatja, hogy a kenyai Mathew Kosgei csak a 4. hely elérésére volt képes. Ezzel az idővel Gregor megerősítette vezető helyét a magyar ranglistán. A kiváló futó a következő hétvégén sem pihen, ám ezúttal a pálya lesz főszerepben. Veszprémben, a Balaton Bajnokság keretén belül fog indulni a 3000 méteres akadályfutásban. E számban is vezeti az idei ranglistát, azonban szüksége van még egy jó versenyre ahhoz, hogy bebiztosítja helyét az augusztusi csapat Európa-bajnokság válogatott keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában