Kajak-kenu

2019.07.15. 12:55

Életműdíjat kapott a szarvasi Bátor György

A Magyar Edzők Társaságának Mesteredzői Kollégiumának döntése alapján életműdíjban részesült Bátor György, a Szarvasi Kajak-kenu Klub edzője.

Verasztó Lajos

A hagyományok szerint a Testnevelési Egyetem nyári diplomaátadó ünnepségén, szombaton adták át a díjat.

A borús, esős idő dacára is fényes ünnepséget tartott a Testnevelési Egyetem a MOM Sportközpontban szombaton, ahol a 2018–2019-es tanév nyári diplomaátadó ünnepségét rendezték. Mocsai Lajos rektor ünnepi beszédével kezdődött a TE diplomaosztója a teljesen megtelt MOM Sportközpontban. Ezt követte Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága (MET) elnökének beszéde, majd a MET Mesteredzői Kollégiumának döntése alapján a Mesteredzői Díj, az Edzői Életmű Díj és az Ormai László Díj kiosztása következett.

Több évtizedes eredményes edzői munka elismeréseként Belovai József (gyorskorcsolya), Fleck Ottó (kézilabda), Kis István (vízilabda), Szörényi István (atlétika), Vámossyné Oláh Zsuzsanna (asztalitenisz) és Zsoldos András (kosárlabda) mellett Életmű Díjban részesült a Szarvasi Kajak-kenu Klub edzője, Bátor György is.

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, amit a kajak-kenu sportban csak az egykori ifjúsági szövetségi kapitány, Giczy Csaba kapott meg előttem. Rendkívül jól eső érzéssel tölt el, hogy a szövetség gondolt rám és jelölt az elismerésre – fogalmazott Bátor György.

A 62 éves edző az életmű díj átvétele ellenére nem tervezi a nyugdíjba vonulást.

– Szeretem, amit csinálok, ebből adódik, hogy nem is gondolok visszavonulásra. Van egy fiatal, feljövő csoportom, amelyet tiz–tizenöt éves fiatalok alkotnak, azt mindenképpen szeretném végig vinni, utána pedig majd meglátjuk miként bírom erővel tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában