Atlétika

2019.07.08. 12:42

Csabaiak is futottak a válogatottban

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20-as csapatai mérkőztek meg egymással Győrben vasárnap, a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező válogatott viadalán.

Gajdács Pál

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubból két junior, Steigerwald Ernő és Apáti Bence kapott meghívást a válogatottba.

A fiatalok megmérettetésén több kiemelendő eredmény is született. A 4x400 méteres kvartett a harmadik helyen ért célba, a váltó egyik legügyesebb, leggyorsabb tagja Steigerwald Ernő volt (edző: Adorján László) aki kiváló futással járult hozzá a jó időeredményhez (3:17,61).

Balról: Apáti Bence, Steigerwald Ernő

– Apáti Bence 1500 méteren állt rajthoz, aki bízott a jó időeredményben, nyolcszáz méterig ő is diktálta a tempót, ami később viszont megbosszulta magát, s így 4:06,14-el az ötödik helyen futott be a célba –nyilatkozta Bence edzője Tóth Sándor.

Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország ezüstérmesként zárt. A dobogóra Szlovénia válogatottja állhatott még fel, Szlovákia a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában