Megyei szurkolók Bakuban

2019.06.07. 16:24

Tóth B. István és Háló Ferenc nagy utat tett meg

Hétfőn éjszaka indult, és pénteken reggel érkezett meg Bakuba az a kilenctagú szurkolói csoport, amelynek tagjai azért vállalták a hosszú és nehéz utat, hogy a helyszínen szurkoljon a magyar válogatottnak az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A drukkerek között ott találunk két Békés megyei fiatalembert, a csanádapácai Tóth B. Istvánt és a békéscsabai Háló Ferencet is.

Papp Gábor

A repülőgépünk hétfőn éjjel, sajnos másfél óra késéssel indult Ferihegyről, és másnap landolt a grúziai Kutaisziben – mesélte Tóth B. István. – Innen egy bérelt mikrobusszal mentünk tovább a mintegy 180 kilométerre található fővárosba, Tbiliszibe szép, hegyvidéki utakon. Mint elmondta, a szurkolás mellett talán éppen ezek miatt a különleges tájak, a kalandok miatt vágott neki a sok ezer kilométernek.

– Azt hiszem, ha annak idején nem így alakul a selejtező sorsolása, sosem jutok el ezekre a helyekre – fogalmazott. – A grúz fővárosban remek, szabadtéri úszómedencével felszerelt szállás várt minket. Tbilisziben egyébként az árak valamivel alacsonyabbak, mint Közép-Európában.

A kilenctagú magyar szurkolói csapat és további drukkerek tbiliszi vasútállomáson /Beküldött fotó/

A drukkerek másfél nap után, csütörtökön este vonatra szálltak, hogy elutazzanak az Azerbajdzsán elleni EB-selejtező helyszínére, Bakuba.

– Finoman szólva sem élveztük ezt a 13 órás etapot – ecsetelte Tóth B. István. – A kocsikban őrült meleg volt, kicsit olyan érzésünk volt mintha a szaunában lennénk. Persze alapból is forróság van, de a klímát csak akkor kapcsolták be, amikor már majdnem 35 fok volt bent.

A drukkerek pénteken reggel érkeztek meg az azeri fővárosba, ezután tudtunk az egyébként kölesdi, váci, ajkai, kazincbarcikai, budapesti, mátészalkai, valamint békéscsabai és csanádapácai szurkolókból álló csapattal váltani pár szót. Elmondták, hogy ekkor már találkoztak más magyarokkal is az utcákon. Mint elárulták, azt várják, hogy a szombat esti meccsen mintegy félezren buzdítják majd a válogatott, amelytől egyértelműen győzelmet várnak.

– Ha a játékosokat kiteszik a szívüket-lelküket nem lehet baj. Hajrá magyarok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában