úszás

2019.06.07. 17:54

Több mint kétszázan álltak rajtkőre a Viharsarok Kupán

A Békéscsabai Előre ÚK a közelmúltban rendezte meg a Békés Takarék 44. Viharsarok Kupa nemzetközi úszóversenyt, a békéscsabai Árpád Fürdőben.

V. L.

Az eseményen 23 csapat, 223 versenyzője állt rajtkőre. Az idei viadalra a hazai egyesületek mellett négy határon túli is leadta nevezéseit. Az érem táblázaton a Békéscsabai Előre ÚK végzett az élen huszonegy arannyal, második a Gyulai Várfürfő tizenhárom, harmadik a Triton SE tizenkét első helyezéssel. A Békés megyei klubok közül az Orosháza ÚE nyolc, a Tótkomlósi ÚE négy, a Békési Úszó Klub egy aranyérmet szerzett.

– Sok versenyző számára ez volt az utolsó lehetőség a szintúszásra a nyári korosztályos országos bajnokságok előtt. Sokan éltek is a lehetőséggel. Az úszók jelentős része új számokban is kipróbálta magát – mondta Lázár Olga, a Békéscsabai Előre ÚK edzője.

A verseny több mint hatórás volt, majd a családi napi programok vették kezdetüket: a szülők főztek, a gyerekek játszottak, kihasználták az ugrálóvár, a lézeres harc adta lehetőségeket, és örömmel elfogyasztották az ételeket.

A részletes eredmények itt olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában