labdarúgás

2019.06.15. 08:05

Öt csapatból kerültek ki a 2018–19-es idény válogatottjának tagjai

A megyei I. osztályban minden forduló után megválasztottuk a forduló válogatottját, amelynek eredményeit összesítettük, és elkészítettük a 2018–2019-es idény válogatottjának névsorát. Holtversenyben ketten végeztek az élen, Ács Levente, a mezőhegyesiek középpályása, aki tizenháromszor került be a legjobbak közé, miként a körösladányiak középpályása, Zelenyánszki László is. Közülük Ács tizenkét gólt szerzett, míg Zelenyánszki hatot, így a mezőhegyesi labdarúgó lett az év játékosa.

A 2018–19-es bajnoki idény megyei I. osztályú válogatottjába öt csapat adott játékost, a Mezőhegyesi SE három, a Körösladányi MSK három, a Békéscsaba 1912 Előre II., és a Kondorosi TE két-két, a Szarvasi FC egy labdarúgóval képviselteti magát.

A kapusoknál többen is azonos mutatót értek el, közülük a Körösladányi MSK 26 éves hálóőre, Nagy Bálint végzett az első helyen, aki ötször volt a forduló legjobbja. A ladányi kapus mivel csapata a legelőkelőbb, második helyen végzett a tabellán, így került posztján az első helyre.

A jobb oldali védőknél a Kondorosi TE huszonhárom éves labdarúgója, a korábban magasabb osztályban is szerepelt Vozár Dávid végzett az élen, aki nyolc alkalommal került be a legjobbak közé. A tehetséges szélsőhátvéd két gólt szerzett a bajnoki idényben.

A belső védőknél, a rutinos, több mint kétszázötven NB I-es mérkőzésen szerepelt 40 éves Balog Zsolt, a bajnok Békéscsaba 1912 Előre II. hátvédje lett az első, aki kilencszer volt tagja a forduló válogatottjának, és egy góllal segítette csapatát.

A másik belső védő az ezüstérmes körösladányiak 25 éves labdarúgója, Ruzsa Zoltán lett, aki teljesítménye alapján kilencszer került be a forduló válogatottjába. A hátvéd hat góllal járult hozzá csapata sikereihez.

A bal oldali védő poszton, a Mezőhegyesi SE saját nevelésű 30 éves hátvédje, a tizenhárom éve csak Mezőhegyesen futballozó Karancsi Norbert lett az első, aki hatszor került be a for­duló legjobbjai közé, és egy gólt szerzett.

A középpályásoknál az NB II.-t is megjárt, korábbi csabai, majd pécsi labdarúgó, a 29 éves Zelenyánszki László, a Körösladány motorja remekelt a tavasszal, és az őszi öt forduló válogatottság mellé tavasszal nyolcat gyűjtött, így tizenhárom elsőséggel zárt, és nagy szerepe volt abban, hogy csapata végig versenyben volt a bajnoki címért. A középályás hat góllal segítette csapatát az ezüstéremhez.

A korábban a Békéscsabai Előrében, és az NB III.-as Gyulában is szerepelt, 28 éves mezőhegyesi Dócza Gábor hatszor került be a forduló válogatottjába, és két gólt szerzett a bajnoki év során.

A bajnok Békéscsaba 1912 Előre II. csapatának a sok tehetséges fiatal mellett az egyik rutinosabb labdarúgója, a 27 éves Nyéki Boldizsár, aki korábban játszott az Orosháza FC-ben, a Rákóczi Vasasban és az Újbudában is. A középpályás hatszor vívta ki a forduló válogatottja tagságot, és ötször vette be az ellenfelek hálóját a szezonban.

A zöld mezes Ács Levente (2) végzett az élen /Fotó: Kiss Zoltán/

A bajnoki év játékosa címet a Mezőhegyesi SE harmincnégy éves labdarúgója, Ács Levente nyerte el, aki kiegyenlített teljesítményt nyújtott, az ősszel hatszor, a tavasszal hétszer szerepelt a forduló válogatottjában, így összesen tizenháromszor került a legjobbak közé. A korábban az NB II.-es Orosháza FC-ben, és a szintén másodosztályú Szegedben is megfordult rutinos labdarúgó tizenkét góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

A csatároknál a bajnokság gólkirálya, a harminchároméves, rutinos, korábban a méhkeréki együttesben az NB III-ban is szerepelt szarvasi Sztojka Ádám huszonnyolcszor volt eredményes, és teljesítményével kilencszer szerepelt a forduló legjobbjai között.

A bajnoki góllövőlista második helyezettje, a huszonhét gólig jutott 26 éves Farkas János, korábban játszott a Békéscsaba UFC-ben, a Gyomaendrődi FC-ben, és a Szabadkígyósban. A Kondorosi TE csapatához 2017-ben került gólerős támadó sokat tett azért, hogy csapata megszerezte a bronzérmet. Farkas János teljesítménye alapján hétszer került be a forduló válogatottjába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában