Sárkányhajózás

2019.06.20. 15:43

Gyomaendrődi Víziszörnyek Velence „utcáin”

Ebben az évben is megrendezték az olaszországi Velencében az amatőr evezősök legnagyobb európai fesztiválja, a Vogalonga.

Gajdács Pál

Az eseményen 33 ország 1948 hajója vett részt, mintegy 7500 evezőssel. A számokból kitűnik, hogy monumentális eseményről van szó. A teljesítendő táv 30 kilométer volt, melyet az olykor vészesen hullámzó tengeren, és Velence szűk lagúnáin kellett megtenni. A gyomaendrődi Víziszörnyek csapata – bár először vett részt ilyen nagyszabású megmérettetésen – kiválóan, a fáradságot nem ismerve teljesítette a távot, amely soha ki nem vesző élményekkel gazdagította őket.

Beküldött fotók

A gyomaendrődi csapat: Barna Béla (Pécs, tolmács, mitfárer, evezős), Csatári Mihály (dobos, evezős, hangulatfelelős), Csőke János (aki mindet tud, hogy hol van, evezős, és Ő mindenkit visz...), Csőkéné Icu (János akarta, hogy jöjjön. Mi sem értettük, evezős), Dávid Imre („auszlander”, de ott magyarnak vallotta magát, evezős, elveszős, mindannyian Gyomaendrőd), Kozák Zsanett (Mezőtúr, „A” fiatal evezős), Orosz László (Mezőtúr, az „erő”, a hazai ízek mágusa, erős evezős), Papp Enikő (Gyomaendrőd, hangulatfelelős, fotós, videós, evezős), Varga Zoltán (Mezőtúr, gépkocsivezető, erős evezős, videós, fotós), Tímár Imre (Gyomaendrőd).

Gyomaendrődön közel 10 éve népszerűsítik a sárkányhajózást. Akkoriban hirdette meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a sárkányhajózást népszerűsítő programját, melynek keretén belül Tímár Imre vezetésével egy lelkes kis csapat, valamint a Körös Kajak SE vásárolt versenyzésre és túrázásra egyaránt alkalmas hajókat. A vízi eszközök és maga a sárkányhajózás nagy népszerűségre tett szert a városban és környékén, köszönhetően a Víziszörnyek és a Körös Kajak SE lelkes tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában