Labdarúgás

2019.06.23. 19:53

Alaposan kicserélődik a gyulai keret

A Gyulai Termál FC vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy az ideinél acélosabb csapattal kezdhessék az augusztusban induló megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 7. helyen végzett gárda 9 tagjának további szolgálatairól kénytelenek lemondani, azóta tovább gyarapodott ez a szám, viszont az „építkezés” is elkezdődött.

G. P.

– A távozók pótlására igyekeztünk helyi, vagy gyulai kötődésű játékosokat hazacsábítani – tájékoztatott Dobi Róbert klubelnök. – Elvi egyezséget kötöttünk a közös folytatásról a Kondoroson szereplő Kajári Jánossal, Nagy Gergellyel és Pilán Richárddal, továbbá a Körösladányból visszatérő Bozsó Milánnal, illetve Bagyinszki Attilával. Ugyancsak jól haladnak a tárgyalások Szabó Csabával, aki az NB III-ból kieső vásárhelyieket erősítette, de mivel Gyulán lakik és dolgozik, itt képzeli el a jövőjét, mi pedig szeretnénk, ha csatlakozna hozzánk.

A vezető dolgát megkönnyíthette az egyeztetések során, hogy a megyei konkurensektől igazolt játékosok kivétel nélkül a Gyulasport Nonprofit Kft-nél dolgoznak, számukra sem kell tehát vidékre ingázni az edzések kedvéért.

A 27 éves Kajári János a kapuban jelenthet konkurenciát a kiváló képességű Démusz Dominiknak (21). Bagyinszki Attila (29) és Szabó Csaba (23) a védelemben megmutatkozó hiányosságokat orvosolhatja, a saját nevelésű Nagy Gergely (28) és Pilán Richárd (25) a középpályán jelent erősítést, az egy év után visszatérő Bozsó Milán (22) pedig az első számú gólfelelőse lehet a gyulai gárdának.

– A felkerülő négy ifjúsági korú játékossal együtt 20-21 tagú keret kialakítása a tervünk. A következő évben is szeretnénk megadni a lehetőséget a fiataloknak arra, hogy a felnőttek között bontakoztassák ki tehetségüket, csak rajtuk áll miként tudnak élni ezzel. Egy-két játékossal tartjuk még a kapcsolatot arra az eshetőségre, ha a meglévő keret tagjai közül valaki még elkívánkozik – mondta az elnök, aki Radics Dávid esetét hozta fel konkrét példaként.

A középpályás szüleivel Németországba költözött, ott próbál magának munkát és új csapatot keresni. A 20 éves játékos a 10. volt a sorban, aki a tavaszi keretből elhagyta a kék-fehéreket.

– A tervek szerint Berényi Tibor edző irányításával július 9-én veszi kezdetét a csapat felkészülése, addigra le akarjuk zárni a keretet érintő nyitott kérdéseket, hogy csak a munkára koncentrálhasson mindenki. Úgy gondolom, hogy a visszatérő emberek kivétel nélkül erősítést jelentenek, velük kiegészülve magasabb szintre helyezhetjük a nívót, ezért is szeretnénk célba venni az első négy hely valamelyikét – fogalmazott Dobi Róbert.

Érkezők és távozók

Érkezett: Bagyinszki Attila (Körösladány MSK), Bozsó Milán (Körösladány MSK), Kajári János (Kondorosi TE), Nagy Gergely (Kondorosi TE), Pilán Richárd (Kondorosi TE), Szabó Csaba (Hódmezővásárhelyi FC?).

Távozott: Bíró Tamás (visszavonult), Radics Dávid (külföldi munkavállalás), Bogár Imre (?), Franciskovic Denis (?), Kádár László (?), Kovács István (?), Nagy Ede (?), Okos István (?), Sándor Bence (?), Sáss Ádám (?).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában