Labdarúgás

2019.06.15. 19:33

A hosszabbításban esett gól döntött a Kelen SC javára

Kelen SC–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–1 (0–1)

Verasztó Lajos

NB III-as osztályozó mérkőzés, visszavágó, Budapest, Hunyadi M. úti pálya, 1000 néző. V.: Ducsai (Punyi, Berényi Á.). Kelen SC: Haála – Egyed, Szabó B. (Koós B., a 67.), Módly, Rőthy, Soltész – Van Den Akker (Krajnc, a 63.), Kiss G. (Csabai, a 67.), Timári, Kádár M. – Balogh B. Edző: Harmati Tamás. Békéscsaba: Uram – Bán, Dávid, Babinyecz, Zahorán – Pusztai (Nyéki, a 65.), Balog Zs., Mezei – Máris (Zsilinszki, a 69.), Tóth D., Ilyés (Pilán, a 94.). Edző: Brlázs Gábor.

34. perc: Máris középre adott, és az érkező Tóth D. 11 méterről a kapuba pörgette a pettyest, 0–1.

80. perc: védelmi hiba után Koós B. egyenlített, 1–1.

94. perc: a hosszabbításban Timári megszerezte a győztes gólt, 2–1.

A nagy melegben lejátszott szombati mérkőzésen az első negyedóra végére fölénybe kerültek a vendégek. Többet támadott a csabai együttes, de a kapu előtt nem voltak elég pontosak a lila-fehérek. A legnagyobb helyzetet Máris puskázta el, aki 12 méterről kapus kezébe gurította a labdát. A félidő közepén ivószünetet tartott a több mint 30 fokos melegben a játékvezető.

A félidő hajrájában vezetést szerzett a csabai együttes. Ezt követően a hazaiak többet támadtak, de a vendégek jól védekeztek, támadásban pedig sokkal veszélyesebbek voltak, így megérdemelten vezettek az első félidőt követően.

Fordulás után támadólag lépett fel a hátrányban lévő fővárosi együttes. A 60. percben egymás után két szögletet is elvégzett a Kelen SC, végül a lila-fehérek felszabadítottak. Mindkét edző cserélt a félidő közepén, majd újabb ivószünet következett a 67. percben. A házigazda erőfeszítéseit siker koronázta, és a 80. percben kiegyenlített. Mindez lendületet adott a fővárosiaknak, akik a 83. percben nagy helyzetet hagytak ki. Továbbra is a lélektani előnyben lévő hazaiak voltak veszélyesebbek.

A játékvezető négy percet hosszabbított, amelynek utolsó percében Timári Norman révén a győztes gólt is megszerezte a Kelen SC. A látottak alapján a csabaiaknak az első félidőben kellett volna eldönteni a továbbjutás sorsát. Szünet után a lelkes fővárosi csapat, amelyet sokan biztattak, a hosszabbításban kicsikarta a győzelmet, és mindez az NB III-as jogot jelentette a Kelen SC számára.

Jó: Haála, Egyed, Módly, Koós B., Timári, Kádár M., ill. Bán, Babinyecz, Pusztai, Balog Zs., Mezei.

Brlázs Gábor: – Saját magunkat vertük meg.

Feljutott az NB III-ba a Kelen SC 3–2-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában